Poruba slaví záchranu, Vsetín musí do baráže. Rozhodly přesilovky

Foto: Patrik Rošič, hcporuba.cz

24. března 2022, 18:47

Helena Hegeďová

Poruba ve druhém kole play down zvítězila nad Vsetínem 3:1 na zápasy a slaví záchranu ve druhé nejvyšší juniorské soutěži. Poražený Vsetín čeká ještě baráž, v které bude o své místo v Lize juniorů bojovat s nejlepším týmem z nižší soutěže.

Ve čtvrtém duelu druhého kola play down se jako první dostali do vedení Valaši, kteří těžili ze svého dobrého vstupu do utkání. Aktivita jim totiž vynesla přesilovou hru, v níž se prosadil produktivní obránce Richard Liss.

A přesilovky rozhodovaly i dál.

Poruba jednu využila zkraje druhého dějství díky houževnatosti Vojtěcha Černého, o tři minuty později otočil vývoj utkání z další početní výhody Jakub Koudelný a bylo zřejmé, že jakýkoliv další menší trest bude riskem. Jenže domácí špatně střídali a v oslabení opět inkasovali po střele Jakuba Ludvíka.

Foto: Patrik Rošič, hcporuba.cz

Ve třetí části utkání skórovala Poruba ještě třikrát, z toho jednou při vsetínské power play. Hosté výhrou 3:1 na zápasy udrželi Ligu juniorů i pro příští sezonu. Vsetín se bude muset o místo ve druhé nejvyšší juniorské soutěži ještě poprat s vítězem Regionální ligy juniorů, kterým se stane Třebíč, nebo Tábor.

4. zápas 2. kola play down

VHK ROBE VSETÍN – HC RT TORAX PORUBA 2011 1:6 (1:0, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 15. Liss (Przybyla, Horský) – 24. Černý (Ludvík, Halata), 27. Koudelný (Ludvík), 29. Ludvík (Halata), 56. Siekierka (Barčák, Hlaváč), 58. Ludvík, 60. Černý (Barčák, Siekierka).
Rozhodčí: Skopal, Kika – Vašíček, Komínek.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 1:4.
Konečný stav série: 1:3.

Foto: Patrik Rošič, hcporuba.cz

Další program Ligy juniorů

Čtvrtek 31. března  1. zápasy:
HC Litvínov – HC ZUBR Přerov (baráž o extraligu)
VHK ROBE Vsetín – vítěz RLJ (baráž o Ligu juniorů)

Sobota 2. dubna 2. zápasy:
HC ZUBR Přerov – HC Litvínov (baráž o extraligu)
vítěz RLJ – VHK ROBE Vsetín (baráž o Ligu juniorů)

Pondělí 4. dubna případné 3. zápasy:
HC Litvínov – HC ZUBR Přerov (baráž o extraligu)
VHK ROBE Vsetín – vítěz RLJ (baráž o Ligu juniorů)

Foto: Patrik Rošič, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz