InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V sobotu začíná volejbalové play off. Na Jihostroj ve čtvrtfinále čeká Ústí nad Labem

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Už jen dva dny zbývají do vrcholu sezony. Volejbalisté Jihostroje odstartují svůj boj o historicky jedenáctý mistrovský titul 26. března od 18 hodin v domácí sportovní hale. Soupeřem českobudějovických volejbalistů ve čtvrtfinále play off bude Ústí nad Labem. „Víme, že jsme favorit, ale jdeme do série s pokorou,“ hlásí pro klubový web trenér René Dvořák. Teprve v úterý večer, necelé čtyři dny před startem vyřazovací části, se Jihostroj dozvěděl jméno svého čtvrtfinálového soupeře. Z dvojice potenciálních kandidátů Ústí nad Labem a Liberec se jím nakonec stal prvně jmenovaný tým, který porazil v předkole Ostravu 2:1 na zápasy.

V táboře Jihostroje vládne se soupeřem spokojenost. „Liberec by byl podle mě opravdu nevyzpytatelný soupeř. Jsme rádi, že na nás vyšlo Ústí nad Labem. Přijali jsme to s potěšením, ale zároveň s pokorou," přiznává také Martin Kryštof. Od ročníku 2012–13 vyhrály České Budějovice všech dvacet vzájemných zápasů základní části a neztratily v nich ani bod. V sezonách 2017–18 a 2018–19 narazili Jihočeši na Ústí nad Labem také v play off a všech šest utkání vyhráli. Poslední porážka Jihostroje proti Ústí nad Labem se datuje do 8. ledna 2011, kdy vyhráli Severočeši ve sportovní hale 3:1. O tom, kdo tedy bude plnit roli favorita, není pochyb.

Martin Kryštof dobře ví, co bude ve čtvrtfinálové sérii play off proti ústeckému týmu důležité. „Vždycky bylo klíčem trefovat se do podání a odtáhnout tak soupeře od sítě. O to lépe jsme si pak mohli připravit útok. Myslím, že to bude rozhodující nejen v této sérii, ale i v celém play off," říká zkušené libero, které před startem play off shodilo svůj tradiční plnovous. Nyní začne pěstovat nový a Jihostroj doufá, že mu vydrží až do začátku května, kdy se bude hrát finále extraligového play off.

První krok mohou udělat volejbalisté Jihostroje už v sobotu 26. března.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace