24. března 2022 • 22:45

SESTŘIHY: Boleslav udolala Hradec v prodloužení. Třinec slaví postup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec vyhrál i ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy na ledě Vítkovic 2:1, sérii ovládl 4:0 na zápasy a postoupili do semifinále. Mladá Boleslav zdolala Hradec Králové 4:3 po prodloužení a je krok od postupu. V sérii vede 3:1 na zápasy.



Třinec vyhrál na ledě Vítkovic a slaví postup

Hokejisté Třince zvítězili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy na ledě Vítkovic 2:1, ovládli sérii 4:0 na zápasy a postoupili počtvrté za sebou do semifinále. Obhájce titulu z roku 2019 a z loňska bude útočit na čtvrtou finálovou účast v řadě. Soupeře druhému týmu základní části určí vývoj ostatních sérií.

Vítkovice se sice v čase 12:39 poprvé v sérii ujaly vedení po brance ruského obránce Ruslana Pedana, ale mezi 32. a 34. minutou otočili výsledek Michal Kovařčík a Marko Daňo. Útočník Martin Růžička si připsal díky asistenci u vítězného gólu 100. bod v play off v kariéře. Ve 116 duelech zaznamenal 49 gólů a 51 přihrávek.

Vítkovičtí šli do čtvrtého duelu bez Radovana Bondry a Jakuba Illéše, do hry naopak naskočili Petr Chlán s Vojtěchem Lednickým. Třinecký kouč Václav Varaďa do sestavy nesáhl, Oceláři tak nastoupili v totožném složení jako ve středu.

Lépe začali Ostravané a ve 13. minutě vypálil zpoza pravého kruhu Pedan a prudkou střelou otevřel skóre. V závěru první části mohl náskok domácích navýšit Dej, ale Kacetl byl připraven.

Těsný náskok Vítkovic vydržel do poloviny duelu. Ve 32. minutě vystřelil Kundrátek, puk se odrazil od tyčky k číhajícímu Michalu Kovařčíkovi, jenž pohotově v pádu zasunul puk za Stezku. Uběhlo jen 85 sekund a Třinečtí se radovali znovu. Daňo se protáhl kolem Solovjova, svůj průnik zakončil přesnou střelou pod horní tyčku a Oceláři rázem vedli.

Výběr trenéra Miloše Holaně se snažil srovnat skóre, ve třetí části však nevyužil dvě přesilovky. Nevyšla ani závěrečná hra v šesti bez brankáře Stezky. Třinec náskok uhájil.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Vítkovice): „Před našimi fanoušky jsme chtěli předvést obětavý výkon. Chtěli jsme být aktivní a jít do vedení, což se nám podařilo, ale po dvou chybách ve druhé třetině jsme o něj přišli. Pak už to bylo bušení do vrat. Měli jsme sice naději při dvou přesilovkách, ale nevytvořili jsme si vůbec nic. V celé sérii jsme se potýkali s produktivitou, za čtyři zápasy jsme dali tři góly. Blahopřeji Třinci k postupu, ale nebyl to žádný propadák. Do čtvrtfinále jsme šli prakticky bez odpočinku a vydali jsme maximum. Hráčům nemám co vytknout, naopak je musím pochválit za celou sezonu. Projít do čtvrtfinále a hrát vyrovnaně s Třincem je pro nás úspěch.“

Václav Varaďa (Třinec): „Sice jsme prohrávali, ale v první třetině jsme si vytvořili spoustu šancí. Nepodařilo se nám je však proměnit, což nás provázelo celou sérii. Vytvářeli jsme si řadu příležitostí, ale branky jsme nedávali. Kluky jsme nabádali, aby vytrvali v tempu a oni za to vzali. V kabině to žilo, hráči věřili. Ve druhé třetině jsme výsledek obrátili, zkušeně ho kontrolovali a dotáhli zápas do vítězného konce. Musím ocenit naši hru pět na pět, obrannou hru, gólmana i vytrvalost hráčů. Dobře jsme se popasovali s poctivě bránícím soupeřem, který nám to udělal těžké.“

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 1:2. Oceláři během minuty a půl otočili skóre a míří do semifinále
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:39. R. Pedan

Hosté: 31:44. M. Kovařčík, 33:09. Daňo

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – R. Pedan, A. Solovjov, Plášil, Jakub Stehlík, L. Kovář, P. Koch – L. Krenželok (C), J. Hruška (A), Lakatoš – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Lednický, Flick, M. Kalus – Dej, Bitten, Chlán – Guman.

Hosté: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Dravecký (A).

Rozhodčí

O. Hejduk, P. Stano – J. Špůr, M. Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 525 diváků

Mladá Boleslav je krok od semifinále

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve čtvrtém zápase čtvrtfinále play off extraligy Hradec Králové 4:3 v prodloužení a jsou krok od postupu do semifinále. Bruslaři vedou nad nejlepším týmem po základní části 3:1 na zápasy a do bojů o medaile mohou postoupit už v neděli. Vítězný gól vstřelil v 63. minutě Jan Eberle.

Východočeši začali po středeční porážce aktivně, měli střeleckou převahu a v 5. minutě se dostali i do vedení. Po individuální akci se prosadil obránce Blain. V 7. minutě se oba týmy v rychlém sledu dostaly do přečíslení tři na jednoho, ani jeden ale slibnou situaci ideálně nevyřešil.

Vzápětí domácí vyrovnali, když Stránského přihrávku hradecký Ščerbak nešťastně srazil přímo na hokejku Eberleho, který nezaváhal a připsal si čtvrtý gól v play off. Po Kousalově akci poté trefil Najman tyč. Středočeši se ale druhé branky ještě v první třetině dočkali. Brankáře Kiviaha překonal střelou od modré čáry obránce Pýcha.

Bruslaři mohli soupeři výrazněji odskočit v početních výhodách, nedokázali ale potrestat ani jeden ze tří po sobě jdoucích faulů Mountfieldu. Přesto se ve 38. minutě dostali do vedení 3:1, když Kalina nedokázal zachytit rukou padající puk před hradeckou branku, ke kterému se dostal Kelemen a potvrdil, že se mu v play off střelecky daří. Slovenský reprezentant skóroval již pošesté.

Hosté ale rychle odpověděli. Při hře čtyři na čtyři prostřelil Krošelje útočník Lev, hrající jubilejní 600. extraligové utkání v řadě.

Mladoboleslavští mohli získat zpět dvoubrankové vedení v dalších přesilových hrách, obranu soupeře a Kiviaha ale překonat nedokázali. Domácí se následně snažili těsný náskok ubránit až do konce, což se jim však nepodařilo.

Východočeši se téměř tři minuty před koncem odhodlali k power play a stejně jako o den dříve dokázali vyrovnat. Za zády Krošelje skončila tečovaná střela McCormacka. Domácí reklamovali nedovolené postavení Smoleňáka v brankovišti, vzali si trenérskou výzvu, ale ani s tou neuspěli a závěru se tak navíc museli bránit v oslabení.

Duel se tak opět prodlužoval, tentokrát na nájezdy nedošlo. Po třech minutách rozhodl o druhé domácí boleslavské výhře Eberle.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Všechno jsou to podobné zápasy, strašně vyrovnané. Bojovné z obou stran. Jsme rádi, že poté, co jsme prohrávali, jsme se ještě v první třetině dokázali vrátit do zápasu a dostat se do vedení. Pak jsme odskočili na 3:1, ale následně jsme dostali zbytečný gól na 3:2. Beci byli ustoupení a dali jsme soupeři moc prostoru. Od Kuby Lva jsme stejný gól dostali i v posledním zápase v základní části. Třetí třetinu jsme odehráli výborně, soupeř neměl žádnou vyloženou šanci. Přišla ale power play, sporný moment a dostali jsme vyrovnávací gól. Cením si toho, že nás to nesložilo. Ubránili jsme oslabení kvůli trenérské výzvě, ve kterém mohl Hradec rozhodnout. V prodloužení jsme si za tím šli a důrazem rozhodli.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Do zápasu jsme vstoupili odhodlaní s vůlí jej vyhrát, podařilo se nám dát gól a šli jsme do vedení. Měli jsme další šance. Bohužel děláme hloupé chyby a Boleslav nás potrestala, zápas otočila. Přestože se nám podařilo v závěru srovnat, tak jsme zápas v prodloužení ztratili. Zápasy v sérii jsou hodně podobné, je to obrovský boj a bohužel pro nás nejsme dost dobří, abychom je překlopili na naši stranu. Přestože jsme hrozně zklamaní, tak je to pořád 3:1 a není konec. Věřím, že ještě sérii vrátíme do Boleslavi.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Mountfield HK 4:3p. Třetí bod pro Bruslaře, v prodloužení rozhodl Eberle
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:44. Eberle, 17:43. Pavel Pýcha, 37:28. Kelemen, 63:00. Eberle

Hosté: 04:54. Blain, 38:43. Lev, 58:05. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, T. Knotek, J. Stránský (A).

Hosté: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava – Miškář.

Rozhodčí

Pražák, Sýkora – Brejcha, Gerát

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4033 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud