Zde může být vaše reklama.

Tři zápasy a konec Volejbalistky VK UP mají rychlý postup do semifinále

Volejbalistky VK UP mají rychlý postup do semifinále

foto: Petr Pelíšek

24. 03. 2022 - 22:09

Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc si v letošním ročníku extraligy zahrají o medaile. Ve třetím čtvrtfinálovém utkání play-off smetly vysokoškolačky doma za hodinu hry Šelmy Brno 3:0 a stejným poměrem na zápasy postoupily mezi nejlepší čtveřici týmů nejvyšší soutěže. V semifinále, které začíná v neděli 3. dubna, vyzvou další brněnský tým Královo Pole.

Domácí tým se hnal za vidinou postupu hned od úvodních výměn a na začátku prvního setu rychle vedl po servisech Moscické a Silvy 11:3. Olomoucký nápor se pak sice trochu otupil (12:7), přesto byla celá úvodní sada poměrně jasně v režii vysokoškolaček - 25:18 a 1:0.

Druhé dějství nabídlo vyrovnanější průběh, pouze však do stavu 10:11, po němž přišla při podání Tinklové šestibodová olomoucká šňůra (16:11) a za malou chvíli další pětibodová při servisu Herdové (21:12). O osudu setu bylo rozhodnuto a domácí tým vedl po výsledku 25:13 už 2:0.

Ve třetí části duelu Hanačky dlouho dotahovaly až tříbodovou ztrátu (8:11, 10:13). Pokaždé, když se jim to povedlo, však protivník znovu odskočil. Sada se lámala až od stavu 15:16; servírující Šepeľová pomohla k obratu na 19:16 a favorit už nabídnutou šancí nepohrdl - vítězství 25:18 a celkově 3:0 na sety i na zápasy posunulo Univerzitu Palackého do semifinále a bylo tím nejlepším dárkem k den starým padesátinám trenéra VK UP Martina Hrocha.

„Soupeř nás tentokrát přejel, byl nad námi fyzicky, tvrdostí útoků i v obraně. V celém utkání jsme měli jen minimum šancí na úspěch,“ přiznal brněnský kormidelník Ondřej Boula, jehož týmu skončila touto porážkou sezona.

„Očekávali jsme, že Šelmy zkusí v prvním setu kousat, a ony to zkoušely ve všech třech. Ani jeden z nich neměl jasný průběh. Naštěstí pokaždé, když se nám podařil několikabodový náskok, tak se soupeř zlomil,“ konstatoval domácí kouč Hroch. „Do utkání jsme malinko změnili sestavu, místo Herdové šla na účko Silva. I v této sestavě jsme dokázali Brno zatlačit a zvrátit všechny sety na svou stranu. Sice se říká, že vítězná sestava se nemění, já si to však úplně nemyslím a jsem rád, že nám náš záměr vyšel. Hlavně mě ale těší, že jsme sérii ukončili už ve třech zápasech. V týdnu jsme bojovali s chřipkami a různými bolístkami, volný víkend nám to snad umožní vše poléčit, abychom se už od pondělí mohli v plné síle chystat na semifinále,“ plánuje už nyní Martin Hroch.

VK UP Olomouc - VK Šelmy Brno 3:0 (18, 13, 18)

Rozhodčí: Slezák, Kavala. Čas: 67 minut. Diváků: 300.

Olomouc: Blancová, Tinklová, Herdová, Moscická, Silva, Šepeľová, libero Slavíková. Střídaly: Kneiflová, Šmídová.
Brno: Pluhařová, Širůčková, Nováková, Komárková, Podhrázká, Mikysková, libero Chevalierová. Střídaly: Borovcová, Benediktová, Mokrá, Beránková.

Další články