Hlavní obsah

Pro brunety: Luxusní hnědá je trendy barva sezony. Vypadá přirozeně a vydrží vám klidně půl roku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Více přirozenosti, méně odbarvování. Díky tomu se vám vlasy odvděčí lepší kvalitou a vyšším leskem a vy budete nosit nejvíc trendy barvu sezony – expensive brunette. Stanete se toto jaro luxusní hnědovláskou?

Článek

Platinovým blondýnám i krkavčí černi odzvonilo. Expensive brunette, volně přeloženo luxusní či drahá hnědá, je název odstínu, který je momentálně velmi trendy. Kdo ze slavných si tuhle měňavou hnědou zamiloval a jak jí můžete docílit?

Brunetky vedou

„Přirozená hnědá barva, která v délkách šisuje. Tak bych nazval tento trend,“ říká kadeřník Libor Smrž ze salonu Hair We Are. „Délky vlasů jsou s citem a jemně prosvětlené, přičemž u hlavy můžou mít různou intenzitu hnědé. Nepatří do nich ale odstíny s odlesky do červena či mahagonova.“

První varianta, jak expensive brunette dosáhnout, je sice zdlouhavá, ale zato jednodušší. Prostě necháte barevné odrosty vymýt nebo vyšisovat na sluníčku. „Délky se nechávají samovolně šisovat a hnědá barva se doplňuje jen u hlavy. Pokud ji totiž v délkách neobnovujete, sama od sebe se začne vymývat,“ říká kadeřník.

Jemné zesvětlení

Druhá varianta je docílit efektu v kadeřnictví. Toužíte po tmavší barvě ve stylu Penélope Cruz (47)? Nebo jste spíš pro světlejší verzi podle Hailey Bieber (25)? Není problém. „V obojím případě se vlasy nabarví od hlavy daným odstínem a délky se pak natírají odbarvovacím gelem nebo práškem, který má sílu přelivu. Zajistí pouze o dva až tři tóny světlejší odstín, a tím docílíme tohoto krásného efektu. Za mě je toto jedna z nejhezčích technik barvení,“ říká Libor Smrž. Díky tomu, že jsou vlasy prosvětlené s citem, je pak výsledný efekt přirozený, a přesto působí luxusně.

Foto: Profimedia.cz

Penélope Cruz a Hailey Bieber jsou ukázkovým příkladem tohoto trenduFoto: Profimedia.cz

Udržitelná a šetrná

Jemných a jakoby od slunce prožíhaných vlasů se dociluje technikami barvení sombré, ombré nebo balayage, přičemž u sombré jsou přechody mezi jednotlivými odstíny nejjemnější a nejtlumenější. Všechny techniky (ale klidně můžeme říct jedna se třemi stupni intenzity) vyniknou nejlépe na dlouhých vlasech a krásně oživí i mikádo. Opticky přidají na objemu a hustotě vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Vévodkyně Kate (40) je přímo ztělesněním expensive brunette. Jemně prosvětlené vlasy nosí poslední roky i herečka Halle Berry (55)Foto: Profimedia.cz

„Především díky sombré, které je nejjemnější, vlasy zesvětlíte opravdu šetrně. Neodbarvují se po celé délce, ale jen sekce, a určitě je to zdravější než melír, který se dřív hodně používal,“ vysvětluje kadeřnice Petra Polívková ze Salónu krásy na Dobříši. Navíc se nemusíte bát odrůstání, s takovou barvou si vystačíte i klidně půl roku, pokud vás tedy netrápí u kořínků vykukující šediny. Je to tedy velmi příjemná varianta, která nezruinuje vaši peněženku ani vlasy.

Reklama

Načítám