Erós a Psyché opanují Smetanovu síň Obecního domu

V příštím týdnu má před sebou FOK krásný koncertní program.

V úterý 29. března měl v kostele sv. Šimona a Judy proběhnout večer, věnovaný triovým sonátám českého barokního velikána Jana Dismase Zelenky. Ten se bohužel z důvodu onemocnění neuskuteční.

Další dva večery týdne - středa 30. března a čtvrtek 31. března - pak budou patřit Symfonickému orchestru hl. m. Prahy FOK, který vystoupí ve své domovské Smetanově síni Obecního domu. Pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta Jac van Steena zazní symfonická báseň Leoše Janáčka podle balady Svatopluka Čecha Šumařovo dítě, symfonická báseň Psyché Césara Francka a v druhé půli večera Koncert pro klavír a orchestr g moll Antonína Dvořáka, v němž sólistou bude skvělý český klavírista Lukáš Vondráček.

Jak dlouho už se na setkání s Jac van Steenem díky covidové pauze orchestr těší a jak "sedne" Vondráčkovi Dvořákův klavírní koncert, prozradí dramaturg FOK Martin Rudovský v rozhovoru s Martinou Klausovou, který bude mít premiéru v neděli 27. března v 16:30. Repríza je připravena na pondělí 28.3. v 11:30. Barvitě vylíčí i atmosféru Janáčkovy dramatické kompozice a erotický náboj Franckova ztvárnění antického příběhu Erós a Psyché.

Foto: Archív FOK (Petra Hajská)

Podcast