Rallyeovou sezonu v Česku netradičně zahájí Pražský rallyesprint

foto Ilustrační foto - Pražský rallyesprint se jel 7. prosince 2019 v Praze. Zvítězila posádka Jan Černý a Martin Tureček z týmu SK DER Rally Team.

Praha - Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích zahájí 9. dubna Valašská rallye, první akcí nové sezony však bude už tuto sobotu Pražský rallyespint. Volný závod v minulých letech vždy domácí motoristický program uzavíral, kvůli koronavirovým omezením však byl loňský ročník přeložen na konec března.

"Konečně po době covidu a nepříjemném období, kdy jsme nemohli v plné míře rozvíjet naše sportovní závodní aktivity, se snad vracíme k normálu. Věřím, že nás po dvou letech čeká plnohodnotná sezona," uvedl prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček na dnešní tiskové konferenci.

Český rallyeový šampionát by měl být letos osmidílný. Jeho novou součástí je říjnová 3-Städte Rallye s centrem v německém Waldkirchenu. Rallyesprint série, šampionát jednodenních závodů, má sedm dílů. Zahájí ji Rallyesprint Kopná na konci dubna. "Velký" titul obhajuje Jan Kopecký, "malý" Jan Dohnal.

"Cíl pro sezonu je jasný, opět chceme získat titul a přes zimu jsme proto udělali vše. Auto jsme kompletně do šroubku rozebrali, vyměnili, co bylo potřeba, a věřím, že jsme na začátek dobře připraveni," řekl Kopecký, jenž loni získal osmý český titul.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď