Pokud by se lidé mohli vyléčit sami doma, lékárny by se velmi rychle vyprázdnily a to je hlavní kámen úrazu, je přesvědčený Bahúl.

Nějaký vitamín či nějaký doplněk si nemám problém koupit ani já, ale abych do sebe házel léky na předpis, které jsou schopny otrávit organismus člověka do dvou měsíců, to ne,“ zastává si svoji dlouholetou zkušenost herec. 

S léky na předpis nemá herec dobré zkušenosti i kvůli své mámě. „Moje máma byla typická důchodkyně se stolečkem plným léků. Říkal jsem jí: Mami, když už bereš tolik léků, tak si dej alespoň tu námahu, že když ti nějaký nový lék předepíší, přečti si příbalový letáček.

VIDEO: Petr Rychlý jako Čestmír Mázl v Ordinaci zemře?! Takhle Badinkové oznámí jeho smrt

Video
Video se připravuje ...

Petr Rychlý jako Čestmír Mázl v Ordinaci zemře?! Takhle Badinkové oznámí jeho smrt TV Nova

Tam v těch kontraindikacích zjistíš, že bolest hlavy či žaludku není příznakem nemoci, ale vedlejší účinek léku,“ prozradil slovenskému Šarmu Bahul a také poznamenal, že netrvalo dlouho, než došlo na jeho slova.

„Mamka se to naučila, a když měla problém se žaludkem, zjistila si, který z jejích léků jí to zřejmě způsobuje, a šla za paní doktorkou. Vysvětlila jí, že z léku, který jí předepsala, má problémy a že to stojí i v tom letáku. Paní doktorka však místo toho, aby jí poděkovala nebo jí nějak poradila, zda pomohla, začala na starou paní vřískat, zda si ona myslí, že bude číst všechny letáky, protože pokud by četla všechny letáky, tak nepředepíše ani jeden lék. Třeba si uvědomit, že nevíte, co berete, a někdy to nevědí ani samotní lékaři,“ tvrdí herec.

Fotogalerie
9 fotografií