Divadlo Hybernia

Tarzan

Premiéra: 3.10.2019 | Obnovená premiéra: 4.4.2024 | 2:30
Podle knihy Edgara Rice Burroughse „Tarzan z rodu opů“ a podle filmu společnosti Disney. Překlad: Martin Fahrner. České texty písní: Pavel Cmíral. Scéna: Petr Hloušek. Kostýmy: Roman Šolc. Choreografie: Ivana Hannichová, Jan Kohout. Dirigent: Dalibor Kapras. Režie: Libor Vaculík.
Muzikál s písněmi Phila Collinse zpracovávající slavný příběh mladého muže, který hledá své kořeny a najde lásku svého života. Potomka mladého anglického páru po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice. Brzy se díky své síle a důvtipu stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane. Vrátí se Tarzan pod vlivem lásky do civilizace s mladou Američankou Jane? Pro kterou rodinu se rozhodne...?
Divadlo Hybernia
Hodnocení inscenace
Redakce
55 %
Uživatelé
65 %
kontroverzní inscenace (179.)
65441000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 60 %
Iva Bryndová 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
11.5.So14:00 vstupenky
11.5.So18:00 vstupenky
12.5.Ne14:00 vstupenky
1.6.So14:00 vstupenky
1.6.So18:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (45)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  60 %
5.10.2020 | 1129 hodnocení
+ souhlasím
Muzikálu od Disneyho by slušela větší velkolepost, byť třeba projekce a kostýmy jsou povedené. Akrobatických čísel je spíše poskrovnu, ale celkově choreografie není špatná. Z obsazení zaujmou hlavně K.Jelínková (Jane) a P.Pecha (Tarzan). Velkým plusem je živý orchestr a slušné nazvučení. Bohužel inscenaci trochu schází drajv, i silné scény vlastně jen tak prošumí. (více v článku na blogu)
Iva Bryndová  50 %
25.10.2019 | 551 hodnocení
+ souhlasím
Celkem povedená rodinná podívaná - pohádka. S působivou scénou a projekcemi P.Hlouška, vcelku podařenými kostýmy, zejména pokud jde o gorily a další zvířata, velmi dobrými výkony P.Pechy, P.Vojtkové, M.Šemíka, a po pěvecké stránce výborné (byť herecky slabší) M.Gemrotové. Ubližuje mu nezajímavá choreografie, malé množství slibované akrobacie, panenka suplující miminko a naprostá karikatura herectví, kterou předvádí M.Vojtko. Navíc se z animované verze do divadelní formy nepodařilo funkčně převést ani původní příběh (chybí i napětí), ani působivou hudbu, které jej společně změnily v klasiku.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Aperolka  70 %
7.4.2024 | 53 hodnocení
+ souhlasím
Až na pár výjimek velmi dobré obsazení. Vyzdvihnout musím hlavně Roberta Urbana, Ditu Hořínkovou a Josefa Vojtka. Bohužel naopak Marian Vojtko nebyl podle mě jako Kerchak vůbec přesvědčivý. Velmi hezká scéna a nápadité využití projekcí, u kostýmů goril mi chvíli trvalo, než jsem si na ně zvykla, ale pomohla výborná choreografie. Začátek mi připadal trochu rozvleklý, postupně ale představení nabírá správné tempo a zaujme. Velký plus vidím v živé hudbě.
Rejpalka  10 %
4.3.2023 | 209 hodnocení
+ souhlasím
Zapomněla jsem hodnotit když to bylo aktuální. Každopádně trapný odvar toho, co bylo k vidění v Německu. Naprosto nevhodný prostor, akrobacie téměř žádná. Obsazení některých rolí celkem přešlap. Nejhorší je, když se dítě v roli malého Tarzana umí líp pohybovat než dospělí účinkující.
MartinB  50 %
28.11.2022 | 126 hodnocení
+ souhlasím
Téměř promarněná příležitost. Nemá to tah. Poměrně efektivní kostýmy, dobrou scénu, minimum akrobacie a výkony jednotlivých účinkujících horko těžko drží dohromady. Z představení jsem si tak odnesl spíš jednotlivé vzpomínky než ucelený zážitek. Mezi dobré vzpomínky patří rabovačka a vlastně kompletní výkon Terka L. Korbela a naprosto výtečný E. Čekan jako Kerchak. Hodně špatná režie. Jako facku do obličeje beru scénu Everything That I Am - rozumějte, když scénu, kterou milujete, nevidíte, protože někdo herce postavil za promítací plátno, kde po většinu času vidíte příšerné modrobílé cosi a z herců nevidíte ani jejich stín, tak to naštve.
Dingo  80 %
1.10.2022 | 22 hodnocení
+ souhlasím
Určitě zde vidím promarněnou příležitost udělat z toho mnohem zajímavější představení (převázně akrobaticky). Na druhou stranu, když přihlédnu k tomu, co se momentálně v Praze většinou hraje - smršť jukebox muzikálů a špatných původních děl, tak si myslím, že Tarzan je ve výsledku povedené představení. V rámci obsazení za mě všichni výborní. P. Pecha, I. Korolová, D. Hořínková, E. Čekan, M. Šemík. Plusové body má u mě taky fakt, že konečně do Hybernie zavítal na muzikálové představení živý orchestr.
PS: sedačky v Hybernii jsou opravdu za trest a dlouho mě od tohoto představení odrazovaly.
75 %
SKP  70 %
26.9.2022 | 6 hodnocení
+ souhlasím
V celku průměrné. Škoda přepsání textů oproti původní pohádce, kde dávaly větší smysl. Celé představení vyzdvihují dva faktory. Skvělá taneční company a akrobaté a fenomenální výkon Jany Zenáhlíkové, která na jevišti nechává všechno. Pěvecky i herecky zcela vládne scéně, předá divákovi pestrou škálu emocí. Dita Hořínková je v roli Kaly také skvěla, nicméně v porovnání s Janou vyhrává Jana. Skvělé výkony podává také Pepa Vojtek a Ernesto Čekan. Méně dobré už jsou pak výkony Petry Vojtkové a Davida Gránského, které jsou spíše zklamáním. Pro kvalitu představitelek Kaly a company 70%.
Seviper121  60 %
26.9.2022 | 7 hodnocení
+ souhlasím
65 %
Tarzan se mi chvíli pod kůži dostával. Po prvním zhlédnutí nezaujal, ale s obsazením Jany Zenáhlíkové do role Kaly jsem mu dala další šanci a dobře jsem udělala! Její výkon je naprosto bezkonkurenční, až se mi tajil dech, když jí v dojemných scénách po tvářích stékaly skutečné slzy. I když mám stále k dílu jako celku výhrady, ráda se na Tarzana tu a tam zajdu podívat. A abych nezapomněla - hluboká poklona všem senzačním akrobatům a dokonalé taneční company.
PéEf  50 %
23.9.2022 | 13 hodnocení
+ souhlasím
Živá hudba je znát a orchestru to šlape. Bohužel, jak už to tak často v Praze bývá, čistě činoherní scény se dost vlečou a člověk má dojem, že herce spíš obtěžují. Vizuálně vcelku povedené, choreografie moc fajn. Však ten typický Disney wow efekt se nekoná. David Gránský dobrý, jen ve výškách (pěveckých) se dost škrtil, Tomáš Trapl nasadil svou klasickou milou karikaturku, Marian Vojtko by prostě neměl hrát. Naopak slušný výkon podali Petra Vojtková i Dita Hořínková a company opičáků.
Madamkriticka  40 %
19.9.2022 | 17 hodnocení
+ souhlasím
Neurazí - tak bych hodnotila. Wau efektem lítáním na provaze nijak nejde skrýt jinak nic moc choreografie. Nejslabší jsou kostýmy, připomínají mi školní besídku a vidím tam trochu kopii Mauglího z divadla Kalich. Pěvecky moc hezké, ale žádný HIT si neodnáším. Herecky také fajn, ale žádný "super" výkon jsem také nenašla. Obdiv dětské roli Tarzana kdy lítá bez jištění vysoko. Tedy neurazí, ale ...
Guildenstern  50 %
27.5.2022 | 440 hodnocení
+ souhlasím
Papírově má tento muzikál vše potřebné - propracovanou choreografii, atraktivní scénu a kostýmy, dobrý light design, živý orchestr, mnou viděnému obsazení (Gránský, Korolová, Vojtek, Hořínková, Šemík, Trapl, Kubík, Smička) také není co vytknout. Přesto to bohužel kolem mě tak nějak prošumělo a silnější dojem nezanechalo. Domnívám se, že na vině bude slabé libreto, kostrbaté přebásnění do češtiny a nevzrušivá hudba, které zkrátka nedokáží vyvolat ty správné emoce a atmosféru divoké džungle, milostné vzplanutí dvou odlišných bytostí zde vyznívá jako unylá poučná selanka, určená spíše pro děti.
Čiko  70 %
8.4.2022 | 1085 hodnocení
+ souhlasím
Dlouho jsem tento muzikál odkládal, ale nakonec je to docela milé překvapení, vyčnívající z pražského muzikálového průměru. Po trochu těžkopádném začátku se děj krásně rozjede s příchodem Petera Pechy, který je opravdu dobrým a uvěřitelným Tarzanem. Vyloženě bavit jsem se začal s prvním obrazem pro mě dosud neznámé Kláry Jelínkové, která mě ve své roli naprosto uchvátila.
Líbily se mi kostýmy, scéna, choreografie i akrobatické kousky.
Jediný, kdo mě nebavil a kazil mi celkový dojem, byl Marian Vojtko.
Martin21  70 %
26.3.2022 | 456 hodnocení
+ souhlasím
Netypický muzikál pro pražskou scénu. Kvituji hezkou scénu a atmosféru v divadle. Vzhledem k reklamám bych čekal větší odvaz v akrobacii a choreografiích. V titulní roli Tarzana zaujme Peter Pecha, který si myslím, dal do role vše, co vyžaduje. Jako mladá Jane se představila mi zcela neznámá Klára Jelínková. Hned si mě získala - skvělý mladý talent, velmi podobná I. Korolové, tedy super alternace. V hlavní roli opičí matky Kaly vystoupila Jana Zenáhlíková, u které netřeba komentování jejího standardně skvělého výkonu. Naopak Kerchaka Mariana Vojtka bych si s klidem nechal ujít...
Divák007  100 %
20.10.2021 | 6 hodnocení
+ souhlasím
Bavilo mě to. Písničky i herecké výkony.
Milovník divadla  30 %
27.6.2020 | 10 hodnocení
+ souhlasím
Tenhle muzikál mě neohromil. Nenadchlo mě zpracování příběhu, company ani kulisy. Několikrát jsem se přistihla jak jsem myškenkami někde jinde, ale malým dětem by se mohlo líbit.
Žíža  70 %
26.2.2020 | 70 hodnocení
+ souhlasím
Po určitém váhání jsme nakonec s malou obavou shlédli i Tarzana. A jednalo se o příjemné překvapení. Příběh je vcelku dobře zpracován, scéna i choreografie velmi povedená. Často zmiňovaná akrobacie byla dávkována v rozumné míře (skvělá Zuzka Havrlantová). A úplně geniální výkon Dity Hořínkové jako Kaly - řádila na jevišti jako tajfun. Dita je prostě Ďábel :-).
Hlavní role - Vojtková v pohodě, výborný Pecha, Vojtek +dokonalý zmatený Porter Tomáše Trapla.
Výtka - chyba ve vyvěšeném fermanu u hlavní postavy (uveden Robert Urban, hrál Pecha) zmátla hodně lidí - přeci jen to šlo o pauze opravit.
Makaluzo1  60 %
14.2.2020 | 83 hodnocení
+ souhlasím
Muzikál Tarzan bubeníka Ph.Collinse není žádnou muzikálovou peckou.A to díky hudbě.Obsahuje totiž dvě či tři známé melodie.S tím nic nemohli udělat ani čeští tvůrci v čele s režisérem L.Vaculíkem.Pochvalu zaslouží živý orchestr pod vedením D.Kaprase.Příběh známý z animovaného filmu upoutal hlavně dětské publikum,zatímco davy postpubertálních divaček hltaly D.Gránského, že jim unikly herecké i pěvecké kreace výborného M.Šemíka a milé P.Vraspírové Vojtkové.Příjmený dojem z dílka kazí jen nepohodlí divadelních křesel. Psáno z reprízy 1.1.2019 60 %
DivadelniFan  80 %
19.1.2020 | 345 hodnocení
+ souhlasím
Po delší době zase pořádný kvalitní muzikál v Praze (a konečně s živým orchestrem!). Scéna pěkná, kostýmy taktéž, akrobacie je tam tolik, že nevíte, kam dřív koukat, výkony fantastické (musím vyzdvihnout především hlavní čtveřici - Pechu, Korolovou, Hořínkovou/Zenáhlíkovou a Čekana). Doporučuji všem... malým i velkým. Dětem se budou líbit zvířátka a dospělé dojme vztah Kaly a Tarzana.
Denisa H.  70 %
19.12.2019 | 375 hodnocení
+ souhlasím
Obsazení: Gránský, Vojtková, Čekan, Hořínková, Korbel, Trapl, Kubík, Smička, Antonio. Zdařilé kostýmy, povedená scéna, výborné skloubení projekce s živou akcí (zejm. úvodní potopení lodi), dostatek akrobacie a gorilího hemžení! Ale taky horší zvuk, převážně nepřesvědčivé herectví, průměrné pěvecké výkony (k výšinám je dotahovali sboristé vzadu za scénou...). Nicméně za vidění to stojí. P.S. A nejlepší byl stejně malý Antonio!
Fridrich  50 %
8.12.2019 | 5 hodnocení
+ souhlasím
Zábavný muzikál pro pobavení především dětí. Veselé a vtipné dílko.
Mikika  70 %
2.12.2019 | 67 hodnocení
+ souhlasím
veselý muzikál, plný krásných melodií. Ernesto Čekan jako gorilí kápo byl výtečný, scény s gorilí tlupou mě úplně přenesly do pražské zoo, gesta typická pro opice byla naprosto přesvědčivá. M. Gemrotová jako opičí máma také parádní, scéna navozující džungli..
když sedíte dostatečně blízko, vidíte Tarzanovi pod sukni, zvlášť když vám na liáně lítá nad hlavou.
Fedorocko  70 %
4.11.2019 | 746 hodnocení
+ souhlasím
Příjemné překvapení, skvělé herecké i pěvecké výkony, pěkná výprava.
Jednoduchý příběh v odpočinkovém stylu.
Eliskas  70 %
2.11.2019 | 42 hodnocení
+ souhlasím
Obsazení:Gránský, Vojtková, Vojtek, Hořínková, Šemík, Čekan
Masky i scéna se mi líbily moc. Z dálky to vypadlo skvěle. Velmi mě překvapila Vojtková - herecky i pěvecky byla bezchybná a skvělá. Gránského role /i když hlavní/ mi přišla pěvecky nevýrazná, když už zpíval tak byl nevýrazný a špatně slyšitelný. Celkově mi přišlo, že to mohlo mít větší šťávu, větší gradaci a lépe zpracovaný příběh, který by do sebe lépe zapadal a na sebe navazoval. Potenciál taneční i akrobatický nebyl využit do maxima, zároveň však všem velký obdiv, hrát opice tak dlouho musí být fakt náročný. 70 % si to zaslouží:)
honzy  70 %
2.11.2019 | 284 hodnocení
+ souhlasím
Muzikál P.Collinse TARZAN uváděný v div. Hybernia je příjemný spektákl určený dětem,tak i dospělým.Režisérovi L.Vaculíkovi se podařilo skloubit všechny složky muzikál. atributů do atraktivní podívané.Jde o vkusnou a nápaditou scénu,kostýmy,světelný design.Důležitou složkou je dobře hrající orchestr pod vedením D.Kaprase. S výběrem herců je třeba souhlasit,všichni se svých rolí zhostili bez chyb.(Gránský,Vojtková,Šemík,Hořínková)I když se avizovaná akrobacie nekoná a diváci za drahé vstupné musí sedět ve velice nepohodlných sedadlech(kdy dojde k výměně?),lze tento muzikál doporučit.Repr.1.11.19
Respondent  70 %
18.10.2019 | 13 hodnocení
+ souhlasím
České pojetí Tarzana bohužel pokulhává za tím světovým, především v nevyužitých možnostech akrobatických prvků. Hlavní představitelé Tarzana Peter Pecha /Viktor Antonio (malý Tarzan) však odvedli skvělé výkony, stejně tak např. Dita Hořínková a Josef Vojtek nebo Martin Šemík. Excelentní výkon podal v roli leoparda Tomáš Smička. Skvělá hudba Phila Collinse, kterou prezentuje živý orchestr, dechberoucí kostýmy. Zvuk by potřeboval doladit. Muzikál určitě stojí za opakované zhlédnutí a porovnání dalších alternací.
CouldWeStartAgainPlease  60 %
14.10.2019 | 32 hodnocení
+ souhlasím
Z toho, co je v současné době na pražské scéně k vidění jde o velmi slušný počin. Bohužel není využitý potenciál avizovaného tanečně-akrobatického muzikálu. Zatímco v zahraničních verzích jsou výrazná čísla, neustálý pohyb na liánách, u nás je toto bohužel opominuto. David Gránský jako Tarzan dobře vypadá i zpívá, ale pokud se měl jen chytit liány a zhoupnout, bylo vidět, jak trpí. Velmi hezký výkon podala Ivana Korolová jako Jane. Panenka na začátku opravdu připomíná Chucky. Myslím, že nebylo úplně šťastné obsazení Dity Hořínkové, i když se velmi snaží, role je nad její možnosti.
Lukáš B.  30 %
5.10.2019 | 22 hodnocení
+ souhlasím
(+3)
Dětem by se mohlo líbit, i kdyz jak uz tady někdo napsal, panenka Chucky je v úvodu opravdu děsivá. Scéna levná a umělá, akrobacie bidná, česká textace písní velmi kostrbatá. Téměř 3 hodiny na nepohodlných sedackach pražské Hybernie byly tentokrat hooodne dlouhé. 10% navíc dávám za dobre víno, haha. Viděno s obsazenim premiéry 4.10.
Osgood  30 %
4.10.2019 | 78 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Tomáš Smička je famózní Leopard, se ctí se s Kalou poprala M.Gemrotová. A dál? Po hezké úvodní projekci do 40.minuty naprostá opičí beznaděj vedená příšerným M. Vojtkem. Tarzan - panenka Chucky:-) se změní ve strašlivé živé děcko. Zjevení v podobě skvělého P.Pechy a následně ztepilé Jane (P.Vojtková) dodá naději, podpořenou úvodem 2.části. Leč nastane plíživá nuda, nulové zapojení company, nevyužit je potenciál akrobatů, tvoří jen živé obrazy. Legendární zhoupnutí na liáně proběhne 2x a pak až v závěru. Kde je radost a hravost originálu? Pouze finálový rej pobaví. Proč to nebylo takto celé?:-)
I.Klim  100 %
4.10.2019 | 16 hodnocení
+ souhlasím
Premiérové představení velice zdařilé. Neagresívní a naopak citlivě zrežírované. Koresponduje ale nekopíruje kreslený film. Kostýmy a stylizace do opic jsou geniální. Nejlépe toto má zvládnuté company. Hlavní představitelé výteční. Pecha, Gemrotová, Vojtko, Šemík, Vlastník výborný zpěv. Gemrotová navíc nesklouzávala do typicky zvířecích pohybů a skřeků,byla přirozená. Pecha herecky nemá prostor. Překvapila Vojtková. Smička perfektní. Celkově úroveň hodně vysoká. Velkým plusem je dobře fungující orchestr, nepřeplácaná výprava, decentní projekce.
RaB  40 %
4.10.2019 | 364 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
HodnaTeta  40 %
4.10.2019 | 178 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Viděno v obsazení Gránský, Korolová, Gemrotová, Vojtko, Korbel, Smička,.. Nepřesvědčivé výkony, slibovaná multimediální show se úplně nekoná, k originálu opravdu na míle daleko. Pozitivně hodnotím pouze opičí choreografie a skvělý výkon Tomáše Smičky v první půli. Vojtko příšerný, z krásné role udělal parodii.
MartinRadi  100 %
4.10.2019 | 16 hodnocení
+ souhlasím
První premiéra ve výtečném obsazení.Kala M. Gemrotová, Kertchak M. Vojtko, Tarzan P. Pecha, Terk M. Šemík-pěvecky přesní, propracované pohyby. Jane P. Vojtková, PorterJ. Dulava, Clayton R. Kubík-všichni velmi dobří. T. Samička v taneční dvojroli exceluje. F. Vlastník je úžasným malým Tarzanem. Obrovskou devizou muzikálu je dokonalá taneční company-opičky (nálada animované Disney předlohy) a přesný živý orchestr(dirigent D. Kapras ho vedl s přehledem). Povedené texty a citlivé režijní zpracování příběhu. Jediné mínus byl místy ještě nevyrovnaný zvuk.3.10.2019
Hanavelka  100 %
3.10.2019 | 24 hodnocení
+ souhlasím
Viděno v obsazení Hořínková matka gorila,samec Vojtek vůdčí gorilák, Tarzan Pecha/lehce zaměnitelný s Romanem Vojtkem/,Jane-Vojtková její otec Dulava,Terk-Šemík,Clayton-Kubík,Snipes-Smyčka,Tarzan dítě-Antonio.Pěvecké výkony výborné což podpořil skvělý text.Vizuální stránka-kostýmy praktické a nápadité,animovaná projekce propracovaná/pohyb osob na palubě lodí/.Představení barevně ladí.Představitelé všech rolí hrají s maximálním fyzickým nasazením/houpání na liánách,šplh.../.Živý orchestr bravurně podkresluje děj příběhu.Zasloužený dlouhý potlesk ve stoje.Tetované gorily v pralese jsem neviděla.
AteP  100 %
20.10.2021 | 3 hodnocení
+ souhlasím
Krásné zpracování Disney pohádky. Skvěle jsem se bavila a určitě půjdu ještě jednou.
Zuz.wais  60 %
30.1.2020 | 4 hodnocení
+ souhlasím
Milé představení, zejména pro nejmenší diváky. Nádherná hudba, výprava se povedla. Až na vyjímky i kvalitní výkony herců.
MatildaReda  90 %
20.2.2024 | 8 hodnocení
PaS  80 %
16.2.2024 | 16 hodnocení
Jansuchy7  90 %
22.1.2024 | 8 hodnocení
Paya888  80 %
18.3.2023 | 312 hodnocení
Applejuice  50 %
8.1.2023 | 364 hodnocení
Nikoss  50 %
14.3.2022 | 111 hodnocení
Šípal  70 %
2.10.2021 | 215 hodnocení
Jamos  60 %
16.9.2020 | 21 hodnocení
Isa Johanovská  70 %
2.1.2020 | 123 hodnocení
Aprillka  70 %
3.10.2019 | 32 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.