Koscielny potvrdil odchod do fotbalového důchodu. A rázně odmítl obvinění z rasismu

Koscielny potvrdil odchod do fotbalového důchodu. A rázně odmítl obvinění z rasismu

Bývalý obránce Laurent Koscielny potvrdil, že odešel z profesionálního fotbalu. Nyní se chce především soustředit na kariéru bafuňáře v Bordeaux, za které hrál naposledy.

Bývalý francouzský reprezentant se Bordeaux upsal týmu v roce 2019 po úspěšném působení v londýnském Arsenalu, kde vyhrál dva FA Cupy a byl obecně považován za jednoho z nejlepších obránců v Premier League.

V této sezóně Koscielny pravidelně za Bordeaux nastupoval, obvykle i s kapitánskou páskou. Od prosincové porážky 3:2 s Lille už však nenastoupil. Příčinou přitom bylo to, že Koscielny čelil nařčením z rasismu ze strany některých příznivců a bývalého zaměstnance klubu. To ovšem šestatřicetiletý borec vehementně odmítá.

Bordeaux v reakci na obvinění vydalo prohlášení, ve kterém zároveň vyjasnilo novou roli Koscielnyho v klubu. „Laurent Koscielny byl překvapen, šokován, ale také zarmoucen poznámkami, které proti němu učinil jeden ze zástupců Ultramarines 87 Group,“ stojí v prohlášení. „Aniž by v tom byly nějaké nejasnosti, důrazně zpochybňuje tato obvinění, která ho vážně poškodila a která mají dopad na jeho rodinu a jeho okolí,“ píše klub v prohlášení.

Laurent Koscielny na archivní fotce s Petrem Čechem.

„Pro připomenutí, Laurent Koscielny není od konce ledna 2022 součástí hráčského kádru, ale stále je zaměstnancem Bordeaux. Nyní zastává funkce spojené s reprezentací klubu,“ uvedl klub rovněž s tím, že bývalý obránce Arsenalu sám hodlá vysvětlit, proč se rozhodl pověsit kopačky na hřebík. Podle klubu si bývalý francouzský reprezentant uvědomoval, že má klub potíže, takže přijal návrh na převzetí nové role a vzdání se části svého platu. To klub ostatně považuje jak důkaz o Koscielnyho oddanosti klubu.

Bordeaux podle vyjádření i nadále Koscielnyho podporuje a trvá na tom, že v tom budou pokračovat, dokud neuvidí žádné důkazy proti bývalému obránci. Klub přitom zdůrazňuje, že na toto téma nikdy nebyly podány žádné formální stížnosti. Bylo zahájeno a rychle uzavřeno interní vyšetřování, přičemž klub nenašel nic, čeho by se měl odsoudit.

Bordeaux se v letošní sezóně v Ligue 1 nedaří. Šestinásobní šampióni francouzské ligy bojují o záchranu, letos vyhráli pouze čtyři z devětadvaceti zápasů.

Zdroj: 90min.com

Haalanda si prý mohou dovolit jen Real Madrid nebo Manchester City. Stát bude až 300 milionů eur