Hlavní obsah

Krýzl vyhrál na mistrovství ČR i slalom, ženám vládla favoritka Dubovská

Kryštof Krýzl vyhrál na mistrovství republiky lyžařů ve Špindlerově Mlýně i slalom a získal devatenáctý titul. Ondřej Berndt se s kariérou rozloučil druhým místem. Ženám kralovala Martina Dubovská.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Česká lyžařka Martina Dubovská na archivním snímku

Článek

Krýzl ovládl i sobotní obří slalom, ve slalomu udržel vedení z prvního kola. "Titul mě těší, ale chtěl jsem vyhrát i to mezinárodní mistrovství České republiky, což se mi nepodařilo. Myslím si, že to byly dvě solidní jízdy, ale nechytl jsem takový ten správný rytmus," uvedl Krýzl v tiskové zprávě.

Stříbro získal především díky druhé jízdě Berndt, pro kterého to byl zároveň poslední závod kariéry. "V prvním kole jsem udělal dvě velké chyby, což mě štvalo, že jsem nemohl zabojovat tady s Kitanem o titul. Ale užil jsem si to," řekl Berndt, který o konci kariéry hodně přemýšlel. "Nakonec jsem usoudil, že už je asi ten čas, a myslím si, že to bylo správné rozhodnutí," dodal třiatřicetiletý závodník.

Dubovská potvrdila pozici nejžhavější kandidátky na titul, druhá dojela vítězka obřího slalomu Gabriela Capová. Po první jízdě byl mezi nimi rozdíl jen 18 setin, nakonec se zvedl na 1,22 sekundy.

"V prvním kole mě Gabča trošku doháněla, tak jsem ve druhém musela ještě trošku pohnout. Jsem ráda, že jsem to první místo obhájila. Kdyby se mi to takhle dařilo i na svěťácích, tak to bude skvělé," konstatovala Dubovská.

Reklama

Související témata: