Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tituly ve slalomu získali Krýzl a Dubovská, Berndt se loučil stříbrem

Ve sběru titulů neomylně pokračuje Kryštof Krýzl. Na mistrovství republiky lyžařů ve Špindlerově Mlýně vyhrál po obřím slalomu i slalom a získal tak už devatenáctý titul. Ondřej Berndt se s kariérou rozloučil druhým místem. Ženám vládla Martina Dubovská.

Kryštof Krýzl
zdroj: SLČR
Je nám líto, video expirovalo.
Mistry ČR ve slalomu se stali Dubovská a Krýzl

Pětatřicetiletý Krýzl ve slalomu udržel vedení z prvního kola. "Titul mě těší, ale chtěl jsem vyhrát i to mezinárodní mistrovství České republiky, což se mi nepodařilo. Myslím si, že to byly dvě solidní jízdy, ale nechytl jsem takový ten správný rytmus," uvedl v tiskové zprávě. V celkovém pořadí skončil třetí za Slovákem Hyškou a Pyjasem z Polska.

Stříbro získal především díky druhé jízdě o dva roky mladší Berndt, pro kterého to byl zároveň poslední závod kariéry. "V prvním kole jsem udělal dvě velké chyby, což mě štvalo, že jsem nemohl zabojovat tady s Kitanem o titul. Ale užil jsem si to," řekl Berndt, který o konci kariéry hodně přemýšlel. "Nakonec jsem usoudil, že už je asi ten čas, a myslím si, že to bylo správné rozhodnutí," dodal třiatřicetiletý závodník.

Dubovská potvrdila pozici nejžhavější kandidátky na titul, druhá dojela vítězka obřího slalomu Gabriela Capová. Po první jízdě byl mezi nimi rozdíl jen 18 setin, nakonec se zvedl na 1,22 sekundy. "V prvním kole mě Gabča trošku doháněla, tak jsem ve druhém musela ještě trošku pohnout. Jsem ráda, že jsem to první místo obhájila. Kdyby se mi to takhle dařilo i na svěťácích, tak to bude skvělé,“ konstatovala Dubovská.

Pořadatelé podpořili ukrajinské závodníky 

Nejen na velkoplošné obrazovce, ale i tím, že jim odpustili startovné, podpořili pořadatelé republikového mistrovství ukrajinské závodníky.

Ještě v den ruské invaze vyhrála Anastasia Šepilenková na Ukrajině národní šampionát v obřím slalomu. Pak odjela do Polska.

"Opustili jsme Ukrajinu bez našeho auta s vybavením, protože se porouchalo. Přesunuli jsme se do Polska a našli jsme spoustu lidí, ktěří nám moc pomohli," popisovala cestu ukrajinská olympionička.

Ta strávila poslední dva týdny se sestrou ve Špindlerově Mlýně, kde jí pomáhal i první trenér Ester Ledecké Jan Lukáš. "Špindlerovští podnikatelé se k tomu stavěli velmi pozitivně a ochotně vypomohli. Byla otevřená náruč," pochvaloval si kouč.

Po závodech se sestry Šepilenkovy vrátily zpět do Polska. Bez jasné představy o budoucnosti. "Vůbec nevím, co bude, nemám představu. Uvidíme, jaké budeme mít možnosti," vyhlíží následující dny lyžařka, která na republikovém mistrovství obsadila páté místo.

Mistrovství ČR ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně - slalom:

Muži: 1. Hyška (SR) 1:29,63 (45,46+44,17), 2. Pyjas (Pol.) -0,52 (44,95+45,20), 3. Krýzl -0,94 (45,63+44,94), 4. Berndt -2,81 (48,07+44,37), 5. Klíma-3,40 (47,30+45,73).

Ženy: 1. Dubovská 1:28,64 (45,29+43,35), 2. Capová -1,22 (45,47+44,39), 3. Hromcová (SR) -3,58 (46,91+45,31), ...5. Trejbalová -6,63 (48,52+46,75).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články