Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Extrémní stimulace & maximální soustředění.
Tohle chcete zažít! Více zde.

Jak dopadl Gladiator Race Hradec Králové 2022?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Autorem textu je Gladiator Race, pořadatel soutěže.

[Text: Roman Šinkovský] Je sobota 26. března 2022, stojím kousek opodál obrovského mraveniště v kampusu Univerzity Hradec Králové a sleduji hemžení stovek, tisícovek pestrobarevných postaviček a mám pocit, že jsem se vrátil v čase zpět o tři roky, když svět byl bezstarostný a tak nějak předvídatelný.

Gladiator Race rozložil svůj překážkový svět v centru města, které právem nazývá svým rodištěm. Tentokrát se ovšem jednalo o speciální „event“ nejen co do počtu závodníků (1100 dospělých a 450 dětí), ale pořadatelé si dali záležet i na doprovodném programu a celé produkci akce. Hlavní závod na 5 km byl posázen nadstandardním množstvím překážek, které byly nejen náročné fyzicky, ale mnohdy potrápily i psychiku a odhodlání nejednoho účastníka.

I díky krásnému jarnímu počasí si stavitelé trati totiž dovolili otestovat závodníky ledovým osvěžením nejen na trati (paddleboardy, brodění v Labi), ale i těsně před cílem, kde byla instalována premiérově překážka ICE, ICE BABY - kontejner plný ledu a sněhu. Velmi atraktivní trasa kolem soutoku Labe a Orlice byla náročná především vzhledem ke 30 překážkám, které prověřily kompletní připravenost běžců. Nejatraktivnější konstrukce byly umístěny v samém centru závodu, což umožnilo divákům vytvořit skvělou atmosféru.

Závodní program se linul jako nit celým dnem, kdy si své závody na 2 km a 1 km dopoledne užily nejdříve děti, z nichž nejrychlejších časů dosáhli Viktorie Ďuďová a Jan Seifert (Kids I) a Marek Beneš a Anna Maršounová (Kids II). Krátce po poledni byla odstartována závodní kategorie RACE, jejíž součástí bylo i IV. Akademické mistrovství ČR a I. Středoškolské mistrovství ČR. Nejlepšími akademiky se stali Patrik Stupka (Univerzita J. E. Purkyně) a Klára Lokajíčková (Ostravská univerzita). Mezi středoškoláky dominovala Leona Kubasová (Bezpečnostně-právní akademie M. Svatoňovice) a Samuel Šinkovský (Gymnázium J. K. Tyla Hradec Králové).

Velmi početné bylo i startovní pole v kategoriích Open a Fun, které jsou určeny spíše pro méně zdatné závodníky a začátečníky. Samuel Šinkovský a Klára Lokajíčková se poté také stali absolutními vítězi celého závodu.

Nejbližším závodem překážkové série Gladiator Race je závod v Ostravě, který se bude konat 23. dubna a bude mít podobný charakter jako zde ve východních Čechách (tj. závod typu Run - 4+ km / 20+ překážek).



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 13 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínArtur Bartusik: "Tělo všechno sčítá a...
migo (16:58) • Doporučil bych kimchi, vyrobené doma. Mám s ním ty nejlepší zkušenosti a je vhodné práv...
magazínArtur Bartusik: "Tělo všechno sčítá a...
fobo (00:21) • hezky popsáno, mám za zebou vše včetně té těžké operace, a i asi 20ti dalších, jen jsem...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (08:56) • Takovou podobnou anketu jsem udělal tenkrát před natáčením a jména z nich jsem se potom...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Mikuc (22:03) • Možná udělat nějakou anketu, dotazník, zadat tam jednotlivé kategorie partií a tak, mož...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (09:34) • Ahoooj, děkuju za zpětnou vazbu. Pokud v tomto nebo v prvním díle nepadlo, že finální v...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie