Tradice pokračuje. Medaili za svoji práci převzalo 23 učitelů

TISKOVÁ ZPRÁVA
Medaili za svoji práci převzalo 23 učitelů
 

 
 

Vyškov, 28. března 2022 – Přesně v den výročí 430 let od narození jednoho z našich největších myslitelů, spisovatelů a filozofů převzalo 23 pedagogických pracovníků vyškovských mateřských, základních i krajských škol medaili Jana Amose Komenského od autora Igora Kitzbergera. Jako výraz uznání ji v pondělí 28. března získali z rukou zástupců vyškovské radnice.

Tradiční předávání, které se kvůli koronavirové situaci dva roky nekonalo, město zavedlo už v roce 2013. U příležitosti oslav Dne učitelů se tak pedagogové ve vyškovské obřadní síni setkali poosmé, podruhé radnice přistoupila i k ocenění zástupců krajských škol a zařízení. „Je krásnou tradicí, že oceňujeme pedagogy za jejich tvůrčí přístup při práci s dětmi, za realizaci zajímavých školních projektů, za dlouholetou práci či za jejich přístup v řešení mimořádných situací,“ vyjmenovala na slavnostním předávání místostarostka města Karin Šulcová.

Pamětní medaili vizionářského reformátora získaly také dvě osobnosti školství: ředitel Základní umělecké školy Vyškov Aleš Musil a in memoriam před dvěma lety zesnulý dlouholetý ředitel gymnázia Ivan Pokorný. „Právě pedagog dokáže rozvíjet unikátní schopnosti žáka či vyhodnotit jeho individuální potřeby tak, aby mu pomohl najít tu pravou cestu směrem k jeho budoucímu uplatnění. A to i u těch žáků, kteří neměli tolik štěstí: s nejrůznějšími typy zdravotního postižení či znevýhodnění,“ doplnila místostarostka Šulcová.

Ocenění učitelé: Jitka Bělejová - MŠ Hraničky, Dagmar Hromková a Klára Uhlová - MŠ Jarní, Olga Hálová - MŠ Opatovice a Rychtářov, Jana Haumerová - MŠ Palánek, Mária Míčová - MŠ Puškinova, Věra Otevřelová - MŠ Šikulka.

Zuzana Hýblová - ZŠ a MŠ Letní pole, Alena Crhonková - ZŠ Morávkova, Anna Mlýnská - ZŠ Na Vyhlídce, Marcela Novotná a Jana Šoupalová - ZŠ Nádražní, Dana Bezděková a Barbora Poloučková - ZŠ Purkyňova, Jana Uhlová a Dagmar Růžičková - ZŠ Tyršova.

František Herman - Gymnázium a SOŠ zdravotnická a ekonomická Vyškov, Eva Havlová a Vladislava Rozehnalová - MŠ, ZŠ a SŠ Vyškov, Vlasta Šefčíková a Taťána Švarcová - ZUŠ Vyškov. Ocenění osobnost školství: Ivan Pokorný in memoriam, Aleš Musil.

 

Ocenění náročné práce. Učitelé dostali pamětní medaili

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 28.3.2022 / 28.3.2022

Počet návštěv: 1719
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém