Béčko na výbornou přípravu nenavázalo a v prvním jarním zápase padlo s Vítkovicemi

28. 3. 2022
Redakce

Opava – Do prvního soutěžního utkání nastoupila opavská rezerva na hřišti Vítkovic. Po dobrém prvním poločase, kdy se prosadil Veselý, vedla opavská rezerva 0:1. Vedení vzalo za své v 70. minutě, kdy přišlo dvacet minut, ve kterých Vítkovice zápas třemi brankami otočily.

MFK Vítkovice – SFC Opava „B“ 3:1 (0:1)

Branky: Richtár, Zouhar, Pyclík – Veselý
ČK:Gorčica

Opava: Sestava: Kubný – Mikulenka, Kutty, Jelínek, Celta(78. Mičola) – Gorčica, Latoň – Janjuš, Žídek(64. Koschatzký), Kirschner – Veselý
Vítkovice:Matěj, Němec, Tamajka, Gula, Zouhar, Motyčka, Tkáč, Vrbka, Opařil, Richtár (80. Kohut), Pyclík

„Rád bych napsal, že jsme odehráli skvělé utkání, ale výsledek 3:1 v náš neprospěch tomu neodpovídá. Fotbal je branková hra, kde se hraje na góly a jelikož soupeř vstřelil o dvě branky více, připsal si tak do tabulky tři body a my odjeli s prázdnou, i když průběh utkání vyzněl jasně pro nás. V prvním poločase jsme se dostali do vedení, kdy Janjuš posunul míč Veselému a ten nekompromisně zavěsil. Do konce poločasu jsme utkání mohli rozhodnout, ale Janjuš ze dvaceti metrů netrefil odkrytou bránu a poté Kirschner po přihrávce Gorčici na brankáře domácích nevyzrál. Vítkovice toho za první poločas moc neměli. Snad jen jednu střelu z dvaceti metrů, kterou Kubný dobrým zákrokem vyrazil mimo tři tyče,“ začal své hodnocení trenér Jaroslav Kolínek.

„Začátek druhého poločasu začali domácí s větší aktivitou a snahou vyrovnat, přesto jsme se do šancí dostávali převážně my, ale také další vyložené možnosti jsme nevyužili. Za zmínku stojí zejména šance Latoně, který po krásné střele orazítkoval tyč. Navíc dorážející Kutty ani Veselý následně z bezprostřední blízkosti neuspěli, což nás poté mrzelo. Po další akci Janjuše se pak míč odrazil od břevna za brankovou čáru, rozhodčí však byl jiného názoru a skóre se tak bohužel neměnilo. A jak se říká, pravidlo nedáš dostaneš, se potvrdilo. Vítkovičtí ze situace, kdy jsme si nepokryli míč za obranu, srovnali na 1:1. A aby toho nebylo málo, hned na to se podruhé prosadili po rohovém kopu. Najednou jsme z jasného utkání v náš prospěch, začal tahat za kratší konec my. S výsledkem jsme se nechtěli smířit a do posledních minut jsme ubrali jednoho obránce a dali nahoru dalšího útočníka, ale hra vabank nám nevyšla a třetí inkasovaná branka utkání rozhodla. Po utkání samozřejmě zavládlo velké zklamání a frustrace, ale musíme se podívat sami na sebe a neúspěch hledat především v sobě, protože dát jen jednu branku z tolika vyložených brankových příležitostí, je trestuhodné,“ uzavřel hodnocení prvního zápasu trenér opavské rezervy, Jaroslav Kolínek.


sdílet