Zpráva předsedy KCHND z.s.

Vážení dogaři, milí hosté,
jménem celého výboru vás vítám na dnešní členské schůzi. Věřím, že dnešní schůze bude probíhat v klidné atmosféře.
 
Scházíme se po třech letech, kdy díky pandemii a vládním nařízením, se nebylo možné sejít, aniž bychom tato nařízení porušovali. Poslední schůze byla naplánovaná na 30. 10. 2021, vše již nasvědčovalo tomu, že nebude nic bránit našemu setkání. Ovšem před konáním této akce vešlo v platnost nové vládní nařízení, a to, že se může setkat pouze určitý počet osob, což bychom bez problému splnili, ale setkávání bylo povoleno pouze osobám očkovaným a osobám po prodělaném covidu. Za dodržení těchto podmínek odpovídal svolavatel akce, nikoliv majitel objektu, kam byla akce svolána. V tomto případě to byl Klub chovatelů německých dog. Na základě těchto skutečností se celý výbor jednohlasně rozhodl, že se schůze konat nebude.
 
Nyní se možná budu v některých vyjádřeních opakovat, protože i přes toto nepříznivé období jsem vás informoval ve svých zprávách o dění v klubu na našich webových stránkách 19. 3. 2020, 12. 3. 2021 a velice podrobnou zprávou i 30. 10. 2021. Taktéž jste byli informováni zprávami od poradců chovu, jednatelky i ekonomky klubu.
 
Musím připomenout, že vedení klubu s chovatelským kolegiem vyšlo vstříc chovatelské základně tak, aby nebyla omezena v chovatelské činnosti. Pořádali se mimořádné bonitace, vyšlo se vstříc i majitelům jedinců, kteří nesplňovali podmínku pro účast na bonitaci, tj. výstavu. Klub uspořádal klubové výstavy jak v roce 2020, tak i v roce 2021. Speciální výstavu v Mladé Boleslavi se nepodařilo zajistit ani jeden rok, protože ani pravidelná jarní výstava, která je v Mladé Boleslavi pořádána, se z důvodu pandemie nekonala.
 
Uskutečnila se Světová výstava v Brně, při které jsme pořádali mimořádnou speciální výstavu, proto mohu říci, že klub fungoval i v těchto těžkých podmínkách velice dobře.
 
Pro letošní rok výbor klubu naplánoval pořádat 3 bonitace, 4 schůze výboru klubu a chovatelského kolegia, 2 klubové výstavy, 1 speciální výstavu, výcvikové akce, dle plánu výcvikového kolegia, 1x setkání rozhodčích specialistů a minimálně 1 členskou schůzi.
 
Nyní něco k webovým stránkám, kde se vše trochu komplikovalo, jednak tím, že správcem byl původně chovatel německých dog, pan David Špinar, který oznámil, že již dále nebude spravovat stránky klubu, proto se výbor klubu rozhodl ke zřízení nových webových stránek, osloveno bylo více zájemců o vytvoření a správu těchto stránek. Po zvážení všech okolností a na doporučení specialisty, bylo rozhodnuto, že tyto stránky necháme vytvořit firmě pana Ivana Smejkala. V době, kdy už se zdálo, že stránky budou funkční, došlo k nemoci a následnému úmrtí pana Smejkala, tím se vše velmi zkomplikovalo. Můžeme ale poděkovat paní Renatě Daňhové, která se snaží tyto stránky udržovat funkční.
 
Dnešní členská schůze je schůzí volební. Informoval jsem vás dosti podrobně ve své zprávě 30. 10. 2021. Volí se do výboru klubu a do kontrolní komise. Navržení kandidáti byli zveřejněni, tak jak to ukládají Stanovy klubu, jak na webových stránkách, tak i na pozvánce, kterou jste všichni obdrželi. Volební komise vám jednotlivé kandidáty představí, vysvětlí úpravu volebních lístků a celkový postup při volbách.
 
Mně dovolte, abych stávajícímu výboru a kontrolní komisi poděkoval za spolupráci, kterou jsme všichni ve svém volném čase pro klub vykonávali. Jsem přesvědčen, že všichni pracovali dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
 
Chtěl bych ještě připomenout, že náš klub je velice dobře zapsaný a má dobré jméno na ČMKU. Věřím, že se toto podaří udržet i do budoucna.
 
Nově zvolenému výboru a kontrolní komisi přeji mnoho úspěchů v nastávajícím pětiletém období.
 
Nyní něco k mé osobě. Ve výboru klubu pracuji nepřetržitě 34 let, od roku 1988, z toho 17 let jako předseda klubu. Bylo mi občas vytýkáno, že držím v klubu finance „pevnou rukou“, za což se nestydím. Mohu ale konstatovat, že stávající výbor klubu hospodařil velice dobře a předáváme klub, do dalšího období, finančně zajištěný, a to s částkou téměř půl milionu korun.
Vím, že se něco nepovedlo, tak jak jsme chtěli, ale je mnoho věcí, které se za tuto dlouhou dobu podařily. Hlavně si cením toho, že jsme dokázali udržet jednotný klub, přestože byly snahy klub rozčlenit a založit klub další. Není to pouze mojí zásluhou, ale zásluhou všech, se kterými jsem pracoval a jednal.
Již před časem jsem oznámil, že toto je moje poslední volební období, ve funkci předsedy klubu.     
 
Dále jsem zvažoval, zda vůbec kandidovat do výboru klubu, ale byl jsem přesvědčován, abych i nadále klubu se svými zkušenostmi a kontakty, svým členstvím, ve výboru pomohl. Na našem klubu mi vždy záleželo a záleží, jelikož dogy jsou stále mou srdeční záležitostí.
Proto jsem se, na základě těchto skutečností, rozhodl do výboru klubu kandidovat.
 
Děkuji za pozornost
Lovčice
19. 3. 2022