27. března 2022 • 08:45

Tým RunCzech Racing vychovává běžce po celém světě. Hvězdy se ukáží na závodech v Česku!

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Projekt RunCzech Racing, který je inspirován běžeckou legendou Emilem Zátopkem, funguje už od roku 2014. Za cíl si uložil vychovat novou generaci profesionálů, což se mu za osm let existence daří. „Rádi bychom propojily světy elitních a amatérských běžců, a to nejen na závodech, ale také v trénincích. Tím samozřejmě chceme motivovat mládež a děti k běhání,“ prohlásil Carlo Capalbo. Závodníci z českého globálního týmu RunCzech Racing se objeví také na populárním Sportisimo 1/2Maratonu Praha, který odstartuje v sobotu 2. dubna.



Už je to tradicí, že na těch největších závodech po celém světě startují zástupci české stáje. A dosahují skvělých výsledků! Mezi špičkou RunCzech Racing je například Eva Vrabcová Nývltová, která získala bronzovou medaili z evropského šampionátu v maratonu v roce 2018. Závodila zde také Joycilinie Jepkosgei, držitelka šesti světových rekordů a vítězka maratonů v New Yorku a Londýně. Mezi další běžci stojí za zmínku Rhonex Kipruto, který má na svém kontě také několik rekordů a Bethwell Yegon, stříbrný medailista z maratonu v Berlíně.

„Výběr sportovců má na starosti síť našich trenérů. Nepřetržitě sledujeme mladé a nadějné sportovce, kteří mají potenciál se dostat na profesionální a vrcholnou úroveň,“ prohlásil Davor Savija, manažer z agentury Ikaika Sports. Společně s RunCzech zajišťují pro své běžce nejen výborné podmínky pro trénink, mentoring a fyzioterapii, ale především zařizují, aby běžci mohli absolvovat nejlepší závody po celém světě a nich překonávat rekordy.

Mezi největší úspěchy roku 2021 patří účast tří atletů na olympiádě v Tokiu – Eva Vrabcová Nývltová, Rhonex Kipruto a Weldon Langat. Dobré výkony podali sportovci RunCzech Racing týmu na půlmaratonech ve Valencii, Berlíně, Madridu a Bahrajnu.

Tým se tento rok chystá účastnit závodů v České republice. Prvním je populární Sportisimo 1/2Maraton Praha, kde se představí Keňan Philomenon Kiplimo, který zaběhl půlmaraton v roce 2020 za 58:11. Zvítězil například v Bostonu a Bahrainu, na stupních se umístil ve Venlo, v Praze a v Berlíně. Dále zde bude závodit Benard Kimeli z Keni, který v loňském roce při premiéře na půlmaratonu zaběhl čas 58:43. Mezi ženami se v Praze z týmu RunCzech Racing představí keňská běžkyně Brenda Jepleting, budoucí hvězda vytrvalostních závodů. Ve Valencii zaběhla čas 1:05:44. Vítězka na adizero: Road to Records v roce 2021.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud