gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

29.03.2022 Cihelna a spol. křtila CD Hraj víc (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Recenze
Cihelna & spol.
Cihelna & spol.
foto: Stanislav Tošner
V pátek 25. března probíhal v kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí křest CD kapely Cihelna a spol. Hraj víc. Jeho kmotry byli Katka Misíková a Jakub Kořínek, kteří rovněž přispěli svou hudební produkcí, stejně jako mladí konzervatoristé Fookin Guns. Celý hudební večer skvěle zdokumentoval mistr cvaku a obrazu Stanislav Tošner. Fotogalerie zde.
Katka Misíková a Jakub Kořínek
Katka Misíková a Jakub Kořínek
foto: Stanislav Tošner
Dovolím si předložit svůj pohled na zmíněný hudební nosič, včetně obalu.
Obal CD je velmi hravý a koresponduje s celkovým postojem kapely. Design názvů písní je velmi nápaditý a je vidět, že o tom někdo přemýšlel.
Vlastní placka obsahuje 7 skladeb plus Bonus. Vše je více méně z pera i not Marka Cihláře a jeho dcery Magdalény. Jen jednou byl inspirací Chris Isaak. První v názvu Vánek vyznívá jako instrumentální předehra k následnému Větru. Kdo poslouchá celek, těžko pozná, kde se Vánek mění ve Vítr. Výrazný a významný zpěv mladé generace je v písních Půltón a Tanečnice (Magdaléna Cihlářová) nebo v duetu s Matějem Janouchem ve Volným pádem a Universum. Jejich hlasy jsou neopakovatelné a dobře postřehnutelné. Skladba Mosty byla stvořena pro stejnojmenný festival, který se bude v létě (letos už pošesté a to 20. 8.) konat v Plané nad Lužnicí. Bonus Píseň pro Veselí je napsaná přímo pro město Veselí nad Lužnicí, odkud pochází část kořenů kapely a na nazpívání se podílí i několik hostů.
Fookin Guns
Fookin Guns
foto: Stanislav Tošner
Mladá energie Magdalény Cihlářové, Matěje Jáni Janoucha, Aničky Hájíčkové a teenagera Matěje Nováka je zde podpořena zkušeností kapelníka Marka Mácy Cihláře, který se přeorientoval pro dobro kapely z akustické kytary na baskytaru. Což mu schválila i kmotra křtu.
Chtějí hrát víc, tak jim to přejme. Kdo by je chtěl slyšet naživo, tak nejbližšími akcemi jsou 2. 4. - PORTA Hořovice, 17. 4. - Tábor Milenium, 7. 5. Lucerna České Budějovice či 20. 5. Tábor Univerzita.
A kdo by se zajímal o CD Hraj víc nebo tričko se stejným logem, nechť kontaktuje kapelu na jejich Facebooku, případně telefonu 731 427 606 nebo mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Rozhodně stojí za poslech. Je to posun v jejich hudebním tvoření.
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib