bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V 62 letech zemřel Eugene Melnyk, majitel Sens. Hokej byl jeho největší vášní, říká šéf NHL

29. března 2022, 9:17

Tomáš Zatloukal

Když v roce 2003 vyhlásili ottawští Senátoři bankrot, zoufale hledali finanční stabilitu. Ač se jim po sportovní stránce mimořádně dařilo, po té ekonomické strádali. Kanadského klubu se nakonec ujal Eugene Melnyk. Svérázný muž, co ohromně zbohatl díky podnikání ve farmaceutickém byznysu. A hlavně velký hokejový fanoušek. Vlastníkem Sens byl až do pondělka, kdy po těžké nemoci v 62 letech zemřel.

Ottawa za Melnykovy éry?

Devět postupů do play-off, jedno finále Stanley Cupu. Toť úspěchy, které nezpochybníte.

Melnyk se každopádně celý život nesmířil se zklamáním z roku 2006, kdy podle jeho mínění sebralo Senátorům titul zranění Dominika Haška.

"Tehdy jsme měli našlápnuto, abychom stříbrný pohár získali. Byl to náš rok. Ale pak se stalo, čeho jsme se obávali – Hašek se zranil na olympijských hrách. A bylo po všem," pronesl loni v prosinci.

Hokejová veřejnost si bude Melnyka pamatovat jako svérázného, upřímného člověka. Ač mnohdy pronesl kontroverzní názor, těžko jste jej mohli podezírat z falše či přetvářky. To připomněl i Gary Bettman.

"Ačkoliv byl úspěšným byznysmenem, jeho největší vášní byl hokej a Sens. Eugene byl často přímočarý a otevřený, vždycky ale zůstával oddaný naší hře. Ze všeho nejraději měl chvíle, kdy nosil ottawský dres a fandil svému klubu," řekl šéf NHL.

Melnykově rodině v čele s dcerami Annou a Olivii vyjádřil upřímnou soustrast. Bettman ve svém vyjádření zmínil také štědré dary, které Melnyk opakovaně věnoval. Ať už nemocným dětem nebo třeba Ukrajině, vlasti svých rodičů.

Melnykův odchod mnohé zaskočil. S jakým onemocněním se potýkal, neuvedla ani jeho rodina, ani klub. Sens se omezili na toto: "Nemoci čelil s odhodláním a kuráží." 

K úmrtí pronesl pár slov i kapitán Sens Brady Tkachuk. "Pan Melnyk dal mně, mým spoluhráčům, i spoustě hráčů, co hráli v Ottawě před námi, příležitost žít svůj sen," řekl a připojil kondolenci. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.