Florbalisté Střešovic jsou po po sedmi letech v superligovém superfinále

foto Ilustrační foto - Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open: finále elitní kategorie mužů Vítkovice - Tatran Střešovice, 9. srpna 2020 v Praze. Sebastian Rod (uprostřed) z Tatranu Střešovice se raduje po druhé brance.

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice porazili v pátém semifinále play off superligy Vítkovice 1:0 a postoupili poprvé od zisku svého 16. titulu v roce 2015 do superfinále. V něm se utkají s vítězem souboje mezi mistrovskou Mladou Boleslaví a pražskou Spartou, v kterém Středočeši po dnešním vítězství 4:1 vedou 3:2 na utkání. Rozhodnout se může ve čtvrtek v Mladé Boleslavi. Jediný duel o titul se hraje v sobotu 9. dubna od 17:00 v pražské O2 areně.

Reklama

Jedinou branku duelu Tatranu s Vítkovicemi vstřelil v 8. minutě Marek Beneš po přihrávce Matěje Havlase ve vlastním oslabení při vyloučení Davida Šimka. Brankář Lukáš Kříž udržel jako první v letošním play off čisté konto. Vítkovice, které naposledy získaly titul v roce 2019, na třetí účast v superfinále za sebou nedosáhly.

"Až do prvního vyloučení jsme hráli dobře i aktivně, od toho vstřeleného gólu jsme paradoxně začali některé věci trošku víc přeriskovávat. V poslední třetině samozřejmě byla vidět velká nervozita, míček nás tolik neposlouchal a spíš jsme to urvali silou vůle, kdy tam kluci nechali všechno. Plus fantastický Křižák (brankář Kříž). Ale celkově si to kluci za celou sérii zasloužili, protože byli připravení," řekl kouč Tatranu Milan Fridrich.

"Teď se i uklidníme, nějakou přípravu v hlavě už mám, ale bude záležet i na soupeři. Musíme se dát do kupy, zregenerovat a dobře se připravit i po psychické stránce. Věřím, že tým to zvládne, aby předvedl svůj nejlepší výkon v ten den," dodal Fridrich směrem k superfinále.

Mladá Boleslav se potřetí ujala v sérii vedení. V závěru úvodní třetiny získala dvoubrankový náskok. V čase 16:39 otevřel skóre Adam Hemerka a 53 sekund před koncem první třetiny se prosadil Jakub Bína. Ve 43. minutě pojistil náskok Marek Korych a v čase 46:48 upravil Petr Koláčný už na 4:0. Necelé tři minuty před koncem sebral Lukáši Bauerovi nulu sparťan Radim Křenek.

Výsledky 5. zápasů semifinále play off superligy florbalistů

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka: 8. Marek Beneš. Konečný stav série: 4:1.

Mladá Boleslav - Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky: 17. Hemerka, 20. J. Bína, 43. Korych, 47. Koláčný - 58. Křenek. Stav série: 3:2.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 16.04.2024 ČTK

Reklama

12°C

Dnes je úterý 16. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 12°C

Celá předpověď