Divadlo hlásí stále častěji vyprodáno

Slovácké divadlo si může oddechnout. Těžké časy, se kterými se potýkalo v uplynulých dvou letech, má snad za sebou. Stále častěji může hlásit vyprodané představení, a to má v záloze další trumfy v podobě blížících se premiér komedie Kočka v oreganu, napínavého příběhu Teror či hudebního hitu Limonádový Joe.

Takto to vypadá téměř každý večer ve Slováckém divadle

Jak si vedou ostatní inscenace, které měly premiéru v době, kdy byla divadla víceméně zavřená?

Prokletí nefritového škorpiona

Bláznivá komedie s detektivní zápletkou měla premiéru v červnu roku 2020, v krátkém období, kdy mohla divadla hrát. Od té doby se diváci výkonům Zdeňka Trčálka, Jitky Hlaváčové nebo Tomáše Šulaje pod vedením Zdeňka Duška smáli a tleskali už dvacetkrát. „Potvrzením kvality komedie je i pozvání na Grand festival smíchu do Pardubic, který se uskuteční za několik dnů,“ říká manažerka divadla Jitka Honsová. Nejbližší repríza je naplánovaná na středu 30. března.

Deskový statek

Sto let stará laskavá komedie, z jejíž aktuálnosti se tají dech - to je Deskový statek, inscenace o politických ambicích, zákulisních dohodách a lidských nedostatcích. Režíroval ji Igor Stránský a diváky v ní už patnáctkrát bavili Josef Kubáník, Tereza Hrabalová, Pavlína Hejcmanová nebo David Vaculík. „Statek by měl divákům navodit klid v duši. Je to pohodová hra, nejsou v ní žádné výrazné konflikty. Snad jen taková mírná ironie, která je věčná vzhledem k tématům, které se v ní řeší,“ říká režisér Igor Stránský.

Jesus Christ Superstar

Během pár hodin vyprodané reprízy, potlesky ve stoje, nadšení diváků i recenzentů. Rocková opera Jesus Christ Superstar, kterou ve Slováckém divadle režíroval Dodo Gombár, má za sebou patnáct představení naplněných až po strop. „Inscenace mě strhla energií, která z ní sálala, rockovým nasazením zpěváků i kapely, světly, dobrým ozvučením. A hlavně přesným načasováním,“ napsal o Jesusovi šéfredaktor Divadelních novin Josef Herman.

Perfect Days

Patnácté reprízy se v dubnu dočká i komedie Perfect Days režiséra Mikoláše Tyce, ve které excelují Tereza Novotná, David Vaculík, Pavel Šupina nebo Josef Kubáník. Příběh čtyřicátnice Barbary, která má vše, co by si mohla přát, jen dítě jí schází, proslavil stejnojmenný film Alice Nellis. „Když jsme skončili poslední reprízu, přišla mi od kamaráda, který zrovna seděl v hledišti, sms, že se tak dobře už dlouho nezasmál. Co víc si můžeme přát?“ raduje se představitel Brandona David Vaculík.