InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj v play off jede, druhý zápas zvládl opět bez ztráty setu

ÚSTÍ NAD LABEM – Také druhé čtvrtfinále Uniqa extraligy zvládli volejbalisté Českých Budějovic bez ztráty kytičky. Ústí nad Labem nepomohlo ani domácí prostředí a Jihostroj si poměrně hladce dokráčel k vítězství 3:0 (25:21, 25:18, 25:23). Na postu univerzála nastoupil tentokrát po dlouhé rekonvalescenci Michal Kriško a zapsal si deset bodů. Nejproduktivnějším Jihočechem byl se 17 body Martin Licek. Českobudějovičtí vedou v sérii 2:0 na zápasy a postup do semifinále play off si mohou zajistit už v pátek v domácí sportovní hale. Zápas začne v 19 hodin. Oba zápasy ve svých sériích zvládly také Karlovarsko a Odolena Voda. Pouze série Lvi Praha – Kladno je vyrovnaná 1:1 na utkání.

SK Volejbal Ústí nad Labem – VK Jihostroj ČB 0:3

(21:25, 18:25, 23:25). Nejvíce bodů: van Solkema 13, Suda 10, Tibitanzl 7 – Licek 17, Stoilovič 13, Kriško 10.

Ústí nad Labem: Vemič, Tibitanzl, van Solkema, Suda, Baláž, Srb, libero Kořínek. Střídali Beer, Pospíšil, Kasan a Vodvárka.

České Budějovice: Polák, Kriško, Licek, Sedláček, de Amo, Stoilovič, libero Kryštof. Střídali Šulista a Schouten.

Hodnocení trenérů

Lubomír Vašina, Ústí nad Labem: „Ač jsme prohráli, myslím si, že po zdravotních problémech, které nás tak silně postihly a stále trvají, se snažíme držet v rámci možností statečně. Chybí síla, a tím i správné reakce v herních situacích. Jihostroj jako favorit hraje dobře, stabilně a zápas měl pod kontrolou. V každém setu využil naší slabší chvilky, utrhl se o tři až čtyři body, které v každém setu udržel až do konce. Po dobré sezoně je pro nás tento závěr krutý. Chtěli jsme si ho za odměnu užít a samozřejmě ještě chceme. Každopádně Budějovice zaslouženě vyhrály."

René Dvořák, České Budějovice: „Hráli jsme zodpovědně, velmi dobře na útoku a příjmu. Přes nějaké problémy, které máme, se nám podařilo vyhrát a jedeme dál. Ještě máme prostor pro zlepšení. V pátek chceme doma sérii ukončit."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace