Shoptet – velký a expandující poskytovatel eshopů

 Shoptet – velký a expandující poskytovatel eshopů

Chcete začít podnikat v oblasti obchodu online? Tak to jste už určitě slyšeli název Shoptet. Široká klientela známých značek, nové nápady a jednoduše vytvořený eshop s různými cenovými náklady. Víc si přečtěte v rozhovoru se CEO Samuelem Hubou.

Ve kterém roce jste začali fungovat a co se za tu dobu změnilo?
Shoptet vznikl v roce 2009 a do té doby se toho změnilo hodně. Tehdy šlo primárně o, zjednodušeně řečeno, balení a posílání balíků. Od té doby došlo k většímu posunu v technologiích. Ty nejsou na první pohled patrné, ty totiž řešíme interně my. Náš e-shopař dostane už hotovou věc. Tedy Shoptet mu dává stejné technické možnosti jako mají velké společnosti. S námi může mít i úplný začátečník možnost doručení objednávky ve stejný den. A přesně tyhle věci mu pomáháme řešit.

Máte velkou databázi eshopů, sklízíte úspěchy, čemu za to vděčíte?
Zjednodušeně řečeno připravenosti. Od začátku jsme Shoptet budovali jako službu, která usnaďnuje podnikání. Mnozí se díky nám snaží osamostatnit a opustit třeba svou dosavadní práci. Vypilovali jsme Shoptet do té fáze, že i začátečníci se díky nám mohou po technické stránce poměřit s velkými hráči. Zároveň platí, že čeští zákazníci jsou nároční, a my jsme jim šli v tomto ohledu naproti. Takže když se rozjela pandemie, byli jsme připraveni absorbovat tak velkou poptávku. Tehdy spousta podnikatelů mohla přejít z offlinu do online prodeje bez jakýchkoliv komplikací.

V čem se lišíte od jiných poskytovatelů eshopů?
Naší nespornou výhodou je lokalizace. Ta probíhá na několika úrovních, ať už je to znalost konkrétního trhu a s tím spojená jazyková lokalizace, tak především i to, že v daných zemích budujeme vlastní pobočky s vlastní zákaznickou podporou. To je to, co globální firmy nedělají.

Nabízíte několik cenových balíčků, mezi nimi i jeden zdarma – jde i s ním pěkně nastartovat podnikání?
Samozřejmě. Založit si eshop je vůbec nejjednodušší způsob, jak začít podnikat. Stačí vám jen dobrý nápad, mít zajímavý produkt
a hned můžete prodávat. A to doslova cokoliv. Klidně třeba maminčiny kremrole nebo babiččiny pletené svetry. My vám dáme do ruky nástroj, jak prodávat online jednoduše a efektivně, a vy se můžete soustředit jen na váš produkt.

Můžete čtenářům uvést některé známé e-shopy, které fungují přes vás?
S námi podniká už 30 tisíc lidí. Někteří začali od nuly a vypracovali se ve významné prodejce s nemalými obraty. Někteří si vybudovali vlastní značku a vlastní komunitu. Mezi právě takové menší, ale zároveň hodně známé značky patří třeba Girls Without Clothes, prodává přes nás 3v1, což je projekt Nikol Leitgeib a jejich kolegyň,
zápisníky Doller, jejichž příběh je i ve Forbesu, a podobně. Jinak z těch opravdu velkých značek je u nás třeba Kofola, Svijany, Jablotron, nebo Žufánek, Ketomix, Tatratea a mnoho dalších.

Chystáte pro tento rok nějaké novinky?
V uplynulých dvou letech jsme významně rostli a expandovali. A letošní rok se chceme soustředit na posílení pozic právě na Slovensku a v Maďarsku. Zároveň jsme přišli s novými produkty, jako je vlastní platební brána Shoptet Pay, kterou právě spouštíme na Slovensku, a také jsme představili naši prémiovou službu pro velké a náročné klienty Shoptet Premium. I v tomto prémiovém segmentu chceme posilovat.

Foto: archiv Shoptet

Related post

MámNapad.cz