Šlágr znovu pod polskou taktovkou. Zápas mezi Plzní a Slavií bude pískat Raczkowski

Sport ČTK Sport, ČTK
31. 3. 2022 10:55
Nedělní šlágr 27. kola první fotbalové ligy mezi Plzní a Slavií povedou polští rozhodčí v čele s hlavním Pawlem Raczkowskim. Komise rozhodčích FAČR o tom informovala na twitteru. Asistenty budou Radoslaw Siejka a Adam Kupsik, jméno videorozhodčího zatím zveřejněno nebylo.
Pawel Raczkowski povede duel Plzně se Slavií
Pawel Raczkowski povede duel Plzně se Slavií | Foto: Reuters

Kupsik už plnil roli asistenta hlavního arbitra Szymona Marciniaka v březnovém pražském derby mezi Slavií a Spartou (2:0). Dalším asistentem tehdy byl Michal Obukowicz a videorozhodčím Tomasz Kwiatkowski.

Polská delegace se po zápase dočkala pochval od obou týmů a výkon sudích ocenil i předseda komise rozhodčích Radek Příhoda.

Osmatřicetiletý Raczkowski je rozhodčím FIFA od roku 2013. O pět let později ve skupině Ligy mistrů řídil duel AS Řím s Plzní, který italský favorit vyhrál 5:0.

Varšavský rodák v této sezoně vedl dva zápasy v Evropské lize a tři v Evropské konferenční lize, v LM jako hlavní sudí šanci nedostal. Raczkowski také pískal v Japonsku, Moldavsku nebo Saúdské Arábii.

Utkání mezi Plzní a Slavií je přímou bitvou o první místo v tabulce nejvyšší soutěže. Západočeši drží před úřadujícími mistry v tabulce jednobodový náskok. Nedělní duel začne ve vyprodané plzeňské Doosan Aréně v 19:00.

Zahraničí rozhodčí už se v české lize představili několikrát. Před Marciniakem Španěl David Fernández Borbalán v roce 2015 řídil šlágr mezi Spartou a Plzní, několik utkání v letech 2001 až 2003 pískal Slovák Luboš Michel.

V roce 2006 zase Němec Michael Weiner vedl derby a jeho krajan Wolfgang Stark v roce 2013 rozhodoval souboj Sparty s Plzní.

 

Právě se děje

Další zprávy