Hlavní obsah

Ženský fotbal netáhne? Světový rekord překonán a česká reprezentantka vychytala postup v Lize mistryň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Liga mistrů, málokdo si pod tím představí něco jiného než souboje nejlepších fotbalistů světa o nejslavnější klubovou trofej. Svou obdobu soutěže však mají i fotbalistky, a jak se zdá, brzy zřejmě nebude o nic méně prestižnější. Ve středečním odvetném zápase čtvrtfinále mezi Barcelonou a Realem Madrid byl překonán světový rekord v návštěvnosti ženského fotbalu a česká reprezentantka Barbora Votíková vychytala Paris Saint Germain postup do semifinále.

Foto: @zenyfotbal, Twitter

Česká reprezentantka Barbora Votíková v dresu PSG.

Článek

Obecně platí, že ženský fotbal netáhne tolik jako mužský. Jenže atraktivita tohoto sportu stoupá, a to nejen díky pohledným hráčkám, ale i kvalitě hry. Na slavný stadion Camp Nou, po jehož pažitu se dlouhá léta proháněl argentinský kanonýr Lionel Messi, se o tom ve středu mohlo přesvědčit rekordních 91 553 diváků. Dosavadním maximem návštěvnosti ženského fotbalu na klubové úrovni přitom bylo 60 739 diváků na utkání španělské ligy mezi Atléticem Madrid a Barcelonou z roku 2019.

A rozhodně se měli na co dívat. Domácí favoritky zvítězily 5:2 a s celkovým skóre 8:3 postoupily do semifinále Ligy mistryň. Divácká kulisa pro ně musela být hodně nezvyklá, obvykle totiž hrají domácí ligové duely na stadionu Johana Cruyffa v tréninkovém areálu před průměrnou návštěvou 2983 diváků.

„Fanoušci po zápase neodcházeli a slavili s námi. Něco takového jsem si nedokázala ani představit, měla jsem husí kůži," řekla barcelonská křídelní hráčka Caroline Grahamová Hansenová po zápase.

Na své si ve čtvrtfinálových duelech přišli i čeští fanoušci. Aktuálně nejznámější česká fotbalistka Bára Votíková, která působí v hvězdném PSG, totiž vychytala svému týmu postup přes silný Bayern Mnichov. Odvetné utkání v Paříži sledovalo přes 27 tisíc diváků.

Hráčky PSG v prvním utkání zvítězily 2:1 a v tom druhém šly v 17. minutě do vedení zásluhou Baltimorové. Jenže o dvě minuty později bylo vyrovnáno, Votíková nedosáhla na dorážku Kumagaiové. V 54. minutě šly fotbalistky Bayernu dokonce do vedení, kdy Schullerová tečovala do protipohybu české reprezentantky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený PSG Féminines (@psg_feminines)

Zápas nakonec došel do prodloužení, které rozhodla ve prospěch Pařížanek gólem ve 112. minutě Bachmannová. Fotbalistky PSG se v semifinále utkají s vítězkami duelu Juventus-Lyon. První jmenovaný klub vede po prvním zápase 2:1, ten druhý je čeká ve čtvrtek od 21 hodin.

Reklama

Související témata: