Discgolfisté změřili své síly u teplického vodojemu. Čekalo na ně zcela nové hřiště
Foto: Ústecká Discgolfová Liga
Zajímavosti

Teplice - V sobotu 26. března odstartovala série turnajů Ústecké discgolfové ligy svůj už třetí ročník, tentokráte turnajem hraným ve stínu teplického vodojemu. Na hráče čekalo zcela nové hřiště, které vzniklo pouze pro potřeby tohoto turnaje.

Skládalo se ze 12 jamek plných převýšení a technických hodů. Turnaj hraný za takřka dokonalého discgolfového počasí si nenechalo ujít 59 hráčů všech věků a úrovní, kteří se na turnaji rozdělili do 4 výkonnostních kategorií.

MA4:
Kategorie MA4 pro hráče bez ratingu i tentokrát nabídla několik zajímavých soubojů. V 9 členné kategorii nakonec vykrystalizovaly dvě dvojice – Lukáš Trubač a Ládyn Bartoň sváděli souboj o třetí místo, zatímco Petr Starý a Petr sochor se přetlačovali o příčku nejvyšší.
Souboj o třetí místo byl extrémně vyrovnaný a nakonec rozhodl jeden jediný hod. Lukáš Trubač sice ve třetím kole zahrál třetí nejlepší kolo napříč celou kategorií, i tak ale Ládyna nepředehnal – ten tak hned na svém prvním turnaji v životě ochutnal stupně vítězů.
V podobném duchu se nesl souboj o první místo. I Petr Starý v posledním kole mocně dotahoval ztrátu na Petra Sochora, ani jemu to ale nestačilo. Petr Sochor se tak s pohodlným náskokem 3 hodů na svém po téměř roce prvním turnaji proházel na nejvyšší příčku.

Konečné pořadí v kategorii MA4:
? Petr Sochor (120)
? Petr Starý (123)
? Ládyn Bartoň (131)

MA3:
Kategorie MA3 byla se 7 hráči tou nejméně obsazenou. I přesto byl ale souboj o první 3 místa neuvěřitelně vyrovnaný. Jiřího Klobouka, Jana Klunu a Lucii Budilovou po dělilo pouze 6 hodů, které navíc hráči získali či poztráceli téměř výhradně v posledním kole.
3. místo obsadil Honza Kluna vinou už zmíněného posledního kola. Do něj vstupoval s náskokem jednoho hodu Lucku Budilovou. Kolo ale nakonec odehrál za 46 (první dvě kola za 43 a 42) a tím se odsunul na už zmíněné třetí místo.
2. místo po velmi vyrovnaném výkonu obsadila Lucka Budilová. Všechna kola se jí podařilo zahrát velmi podobně (43, 43 a 42) a i díky tomu tak nakonec předehnala Honzu a s pohodlným náskokem 3 hodů na třetí místo si tak vybojovala další pódiové umístění.
O další 3 hody před Luckou celou kategorii opanoval Jirka Klobouk. Za své vítězství vděčí zejména exkluzivnímu poslednímu kolu, které odehrál za 39 (1 nad par), což bylo suverénně nejlepší kolo napříč celou kategorií. Stálý účastník UDGL si tak na svém už 14. turnaji UDGL konečně dokráčel pro své první vítězství.

Konečné pořadí v kategorii MA3:
? Jiří Klobouk (125)
? Lucie Budilová (128)
? Jan Kluna (131)

MA2:
Ještě vyrovnanější byl souboj o první 3 místa v kategorii MA2. První a třetí místo nakonec dělily pouhé 3 hody a podobně jako v kategorii MA3, i zde rozhodovalo poslední kolo.
Do něj jako jasný lídr vstupoval Honza Kemr. V něm ale hrubě zaostal za svými prvními dvěma koly (38 a 39), když naházel 46 (8 nad par) a propadl se tak až na třetí místo, nepomohl mu ani handicap -1.
O hod před Honzu se tak nakonec dostal Míra Blažek. Ten naopak své tempo postupně zlepšoval, když každé jeho kolo bylo o 2 lepší, než to předešlé (42, 40 a 38). Druhým místem si tak významně vylepšil své nejlepší umístění na turnajích UDGL (předtím nejlépe 6. v kategorii MA3).
Celou kategorii potom vyhrála Markéta Sedláková. Její poslední kolo (33) bylo suverénně nejlepší napříč celou kategorií MA2 a dokonce o 5 lepší, než druhé nejlepší kolo kategorie (38). Díky tomuto výkonu tak dokonce s náskokem 2 hodů celou kategorii ovládla.

Konečné pořadí v kategorii MA2:
? Markéta Sedláková (118)
? Miroslav Blažek (120)
? Honza Kemr (122, s handicapem 121)

MA1:
Kategorie MA1 byla tou suverénně nejpočetnější. Z 59 přihlášených hráčů jich rovnou 30 startovalo v této kategorii. V obrovské konkurenci se největší boj sváděl o třetí místo, poměrně silně zde navíc úřadoval handicap.
Po dobrém posledním kole nakonec třetí místo obsadil Vítek Tišer. Ten se sice po 1. kole dělil o první místo, ve druhém kole ale zcela vypadl z role a nakonec skončil třetí jeden jediný hod před trojlístkem Michal Tyl – Roman Sieber – Jiří Veselý.
Druhé místo a zároveň druhé nejlepší skóre (103, tedy 11 pod par) zaházel David Slovák. Stejné skóre naházel i Pavel Sedlák, toho ale velký handicap (+5) odsunul až na konec první desítky. David si držel solidní výkonnost a po kolech 33, 36 a 34 obsadil druhé místo s pohodlným náskokem na třetího Vítka.
První místo však téměř bezchybným výkonem vybojoval Nathan Adlam. Na krátkém ale zrádném hřišti se mu jako jedinému podařilo zůstat ve všech 3 kolech bogey-free a první místo obsadil s velkým náskokem 4 hodů na druhého Davida.

Konečné pořadí v MA1:
? Nathan Adlam (98)
? David Slovák (103, s handicapem 102)
? Vítek Tišer (105)

Kompletní výsledky turnaje naleznete na https://www.idiscgolf.cz/turnaje/530, i s handicapy a ratingy potom na https://www.dgolf.cz/cs/results/530/

Další turnaj bude za měsíc, tedy v sobotu 30. 4., kdy se UDGL vrátí na oblíbenou lokalitu do Milešova, kde si pro vás i tentokrát přichystáme zase trošku jiný layout. Neváhejte a registrujte se na https://idiscgolf.cz/turnaje/531. Registrace se otevírá ve čtvrtek 31. 3. ve 20:00!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru