Hlavní obsah

Nemůžeme pořád říkat, že nejsme favorit, tvrdí Navrátil. Pro Izrael počítá i s Veselým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozily mnohem vzdálenější destinace a taky těžší soupeři. Nakonec si ale po losu daviscupové kvalifikace, jejíž vítěz postoupí do baráže o finálový turnaj, čeští tenisté oddechli. Cesta do Izraele jim vyhovuje po všech stránkách.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Zleva Vít Kopřiva, kapitán Jaroslav Navrátil a Jiří Lehečka. Archivní foto

Článek

Peru, Pákistán, Uzbekistán, nebo snad Nový Zéland? I tyto varianty byly ve hře.

"Bylo by to náročné taky finančně," připomíná kapitán Jaroslav Navrátil.

Týden po US Open (16. a 17. září) by ale Češi měli v Izraeli plnit roli favoritů.

"Kromě Dudiho Sely, který už je starší a letos skoro nehrál, už ty další Izraelce skoro ani neznám. Nemůžeme ale pořád říkat, že nejsme favorit, když jejich první hráč je 345. (Jišaj Oliel) a druhý 373. (Sela). Myslím, že máme velkou šanci dostat se zase do kvalifikace o finálový turnaj," věří Navrátil.

Češi se v novém formátu soutěže představili mezi elitou loni. Ze skupiny s Francií a Velkou Británií sice nepostoupili, ale v Innsbrucku zanechali dobrý dojem, zejména vítěz dvou singlů Tomáš Macháč. Letos však v kvalifikaci na antuce v Buenos Aires český výběr podlehl Argentině 0:4 a místo finálového turnaje musí v půlce září na Blízký východ.

"Máme mladý tým, ale počítám, že by se vrátil i Jirka Veselý (pro duel v Argentině se omluvil). Obzvlášť, když se bude hrát na betonu. V první světové stovce je taky Jirka Lehečka. Těsně za ní pak Zdenda Kolář, Tomáš Macháč a Víťa Kopřiva," dodává Navrátil.

"Taky mě těší, že nedávno uhrál semifinále (na chellengeru v Lille) Jonáš Forejtek, hodně se zlepšil i Dalibor Svrčina. Potřebovali bychom mít ve stovce ještě víc hráčů," říká kapitán, který vede daviscupový tým od roku 2006.

Reklama

Související témata: