Milli Janatková vydává album Klid, prosím!

Milli Janatková vydává album Klid, prosím!
31. března 2022 World music, Aktuality, Folk, Jazz Autor: Milan Tesař

Cesta ke zdraví a odpovědnosti je hlavním tématem nového alba zpěvačky Milli Janatkové. Kolekci Klid, prosím! si předsatvíme v pořadu Jak se vám líbí 16. května 2022.

Klid, prosím! je projekt, na kterém Milli Janatková pracuje od roku 2014. Album si autorka nahrála a připravila sama podobně jako alba Proměna a Hluboko, včetně autorské hudby, textů a grafiky. Představuje se tak opět nejen jako osobitá zpěvačka, ale i kytaristka, bubenice a perkusistka, využívající celou škálu akustických nástrojů a zvuků. Oficiální představení alba s audiovizuálním koncertem proběhne 20. května 2022 od 19.30 ve Vršovickém divadle MANA v Praze, ale nahrávka vychází již 22. dubna v distribuci vydavatelství Supraphon. Součástí projektu bude i společný zdravotní výlet s dvanácti zastaveními. Vedle toho brzy vyjde také autorčin interaktivní Protiúzkostný deník.

Nové album vyjadřuje cestu ke zdraví a odpovědnosti. Otevírá téma působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a možnosti řešení obtíží a krizí. Vznikají tak písně a grafika věnované různým částem těla i psychiky (Zádová, Protiúzkostná, Dechová, Srdeční, Rovnovážná aj.) Skladby na pomezí žánrů jsou zpívané v češtině a také v latině jakožto jednom z jazyků medicíny. Klid, prosím! vychází z osobních zkušeností Milli Janatkové a inspiruje k obnovení rovnováhy. Autorka dokazuje, že je smysluplné jít cestou poznání rodových a kulturních kořenů, vyřešením traumat, navázáním na zdravé hodnoty a obnovením sebeúcty. V mezičase proto vznikají projekty Mým kořenům (2017) a Hluboko (2020). Janatková poukazuje na potřebu převzít zodpovědnost nejen za stav vlastního těla a psychiky, ale i za ochranu zdraví a životního prostředí v kontextu celého světa. Ruku v ruce s měnícími se podmínkami je potřeba podporovat nejen vzájemnou pomoc, ale také práci s frustrací a emocemi, abychom našli vnitřní klid, který potřebujeme pro zachování stability a naděje.

 

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!