Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko běží modře

Paulovi mají na Prague Trophy padesátiprocentní úspěšnost, mistři ČR porazili světové jedničky

První ročník turnaje Prague Trophy smíšených dvojic v curlingu odstartoval v hale Roztyly. V české metropoli nescházejí manželé Tomáš a Zuzana Paulovi, kteří začali porážkou a vítězstvím, čerství mistři republiky Julie Zelingrová a Vít Chabičovský, zatím stoprocentní, nebo bývalí stříbrní olympijští medailisté Jenny Perretová a Martin Rios ze Švýcarska, kteří ve druhém duelu deklasovali francouzskou dvojici málo vídaným výsledkem 17:1. Přímé přenosy sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Zelingrová s Chabičovským porazili světové jedničky

Paulovi, kteří na zimních olympijských hrách v Pekingu obsadili šesté místo, vstoupili do Prague Trophy porážkou 5:6 s polským párem Walczaková, Augustyniak. Po třech endech sice vedli 3:1, ale v dalších čtyřech zabodovali jen jedinkrát, a soupeři naopak pětkrát. V rozhodujícím endu už čeští reprezentanti stačili jen zkorigovat.

Ve druhém vyrovnaném utkání však od úvodního endu, jenž ozdobili ziskem tří bodů, vedli, a nakonec zvítězili nad slovenskou dvojicí Matulová, Moravčík 8:7.

Zelingrová s Chabičovským, kteří si ziskem titulu MČR zajistili účast na dubnovém mistrovství světa v Ženevě, zahájili pražský turnaj skalpem světovýc jedniček, švýcarského páru Ruppová, Wunderli. Po sedmém endu sice prohrávali 5:7, ale v závěrečném dokázali vyrovnat a v extra endu následně dokonat obrat. Následně pak mladí čeští curleři přehráli Finy Ahrenberg, Kejonen 9:4.

V sobotu od 10:15 vyzvou Češi slovenský pár Nina Summerová, Karol Vidlár. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články