Hlavní obsah

Na Benešovsku někdo úmyslně podpálil zámeček a chatu

Benešov

V Nespekách na Benešovsku hořel ve čtvrtek odpoledne zámeček, škoda činí asi deset milionů korun. Jeden člověk se při požáru zranil. Objekt někdo zřejmě úmyslně zapálil stejně jako další dům v Nespekách, který také zasáhl oheň ve čtvrtek odpoledne. Druhým zapáleným objektem byla chata. Škoda podle hasičů činí dva miliony.

Foto: Josef Drda, Mapy.cz

Zámeček ve městě Nespeky

Článek

Nejprve hořelo ve čtvrtek v Nespekách kolem 14:45 hodin ve Sluneční ulici v podsklepené chatě.

Jen asi půl hodiny poté hořelo v zámečku, který se nachází poblíž ulice V Chaloupkách. Obě místa jsou od sebe vzdálena jen zhruba 900 metrů, tedy asi 15 minut pěšky.

Požár zničil u Prahy novostavbu rodinného domu

Krimi

Zda spolu případy souvisejí, zatím policisté nepotvrdili, ale v obou případech mají podezření na úmyslné zapálení. „Byly nalezeny akceleranty hoření a další věci, které nasvědčují úmyslnému založení požárů,” uvedla mluvčí policie Schneeweissová.

Případ je podle ní zatím v prvotní fázi vyšetřování. U požáru domu ve Sluneční ulici zasahovaly tři jednotky hasičů a u požáru zámečku pak sedm jednotek. „Při požáru zámečku byla zraněna jedna osoba. Nadýchala se (kouře) a byla odvezena záchrannou službou do nemocnice,” doplnila mluvčí hasičů Dagmar Zemanová. Na zámečku se podle ní podařilo uchránit majetek za 30 milionů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám