E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Colorblocking, barva jako akcent nebo květinové vzory. Ada vybírá módní trendy na jaro

01. duben 2022

Květiny a jaro patří k sobě, ale neznamená to, že se do nich musíme všechny obléknout. Radost z toho, že skončila zima a můžeme odložit bundy a kabáty, se dá vyjádřit i jinak. Inspirujte se v naší pestré a velmi jarně barevné galerii.

Foto: Edward Berthelot

Colorblocking

Co se vám vybaví, když se řekne „jarní móda?“ Někomu květinové vzory, někomu džíny a tričko (po dlouhé době konečně bez svetru), někomu barvy. Já jsem ten poslední případ, jaro mám spojené s výraznými barvami, nejlépe ve velkých plochách.

Blogerka Rosalie Fabry střídá neutrální a barevné outfity, a když jde zrovna do barev, tak po hlavě. Fuchsiová s jasně oranžovou je colorblocková klasika, spojení s kobaltově modrou je naopak netradiční.


Dva letošní barevné trendy spojila slovenská modelka Katarína Darášová: smaragdově zelená už je ve všech obchodech, výrazná růžová zatím trochu méně, ale vzhledem k tomu, kolik jí bylo vidět na minulých týdnech módy, je to jen otázka času. Doporučila bych jen nezůstávat u dvou barev, ale přidat ještě třetí – výrazný nebo neutrální – odstín.


Stylistka a barevná typoložka Sandra Ebbetts jiné než barevné outfity nenosí a obléká se velmi eklekticky: vezme si metalické kalhoty s umělým kožichem, hippie zvonáče, džíny s chanelovským kabátkem nebo maxišaty, a je to tak poctivě přestřelené, že se proti tomu nedá nic namítat.


Také Laura nosí zářivé barvy v odvážných kombinacích, ale v elegantním stylu šmrncnutém retrem. Mnohé z jejích barevných kousků jsou úlovky ze secondhandů a slev.


Výrazné barvy nesluší každému, ale jde to neutrálněji, v jemných pastelech. Mariànne Ivy zkombinovala jemný mořský tyrkys s odstínem sluncem vybělené písčité pláže a doplnila to kabelkou v barvě zapadajícího slunce. Člověk už se úplně vidí na letní dovolené.


Barva jako akcent

Máte chuť na barvy, ale raději je nosíte v kombinaci s neutrálními odstíny? Udělejte barevnou jen půlku outfitu jako instagramerka Birgit. Šťavnatě zelený kabátek je výrazný, ale celek nepůsobí nijak divoce.


Někdy stačí jedna nápadná součást jinak jednoduché sestavy: džíny, nude sandály, neutrální kabelka a k tomu halenka ze sladce růžové madeiry. Laura Bambrick má takové inspirace na svém Instagramu víc.


Barvy se hodí i pro muže a metoda jednoho barevného kusu je schůdná cesta i pro ty, kteří jinak raději zůstávají v bezpečí neutrálních odstínů. Oranžové šortky a neutrální svetr s tmavě fialovými detaily jsou z kolekce Emporio Armani na letošní jaro a léto.


Květiny

Jistě, k jaru patří i květiny, jakkoli by se to Mirandě Priestly nelíbilo. V přírodě i ve městě se všechno zelená, stromy a květiny spolu závodí, kdo předvede víc barev a vůní. Jestli máte romantickou duši, klidně se oblékněte od hlavy k patě do romanticky pastelových květů jako blogerka Liz. Jestli si potrpíte na jemné odstíny v čele s růžovou, určitě si prohlédněte celý její Instagram.

Foto: Instagram

Instagramový účet Liz má půvabný název With Wonder and Whimsy.


Květiny nemusejí být jen romantické. Lehký plášť se stylizovanými barevnými květy je kousek, který působí svěže, aniž by vám z něj trnuly zuby.


Velmi stylovou variantou květinového vzoru je ikonický potisk Unikko od značky Marimekko. Dá se koupit oblečení s tímto vzorem (šaty, svetry, kabát), doplňky jako tašky nebo šátky, ale také látka v metráži, ze které si můžete sami navrhnout a ušít kousek přesně podle svých představ.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s