Na dobrovolníky čeká několik tisíc úklidových akcí

Na dobrovolníky čeká několik tisíc úklidových akcí
1. dubna 2022 Události Autor: Jaroslava Otradovcová

Ukliďme Česko je dobrovolnická akce, která od roku 2014 probíhá na území celé České republiky. Koná se vždy na jaře a v posledních letech také na podzim, přičemž hlavní úklidový den jarního turnusu je právě zítra, v sobotu 2. dubna. Na možnosti, jak se zapojit, jsme se ptali Radka Janouška z organizátorského týmu.

„Ukliďme Česko se u nás koná už osm roků, je to dobrovolnická akce, při níž lidé po celé republice uklízejí jak černé skládky, tak mnohdy i běžný nepořádek na frekventovaných místech,“ vysvětlil Janoušek s tím, že za dobu pořádání akce se už podařilo většinu černých skládek v Česku zlikvidovat. Každý, kdo má nápad, co by bylo potřeba uklidit, ať už v různých částech obcí či v přírodě, může místo přes web www.uklidmecesko.cz zaregistrovat.

Na stejnou adresu pak Janoušek odkázal i ty, kdo se budou chtít přidat k již naplánovanému úklidu. „Za celé jaro je to přes 3 600 akcí, z nichž většina proběhne zítra, sobotu 2. dubna. Kdo by se chtěl přidat, může si najít na webu nejbližší konanou akci. Je zde také přehledná mapka míst, kde se úklidy konají včetně veškerých podrobností, tj. místa a hodiny srazu, co se půjde uklízet atd.,“ doplnil organizátor.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony