InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jonáš Ledecký ve Spektru. Bratr snowboardistky Ester a syn zpěváka Janka se odklonil na výtvarnou dráhu

Jonáš Ledecký se svým komiksovým Karlem IV. , Autor: Adriana Sagarová

Jonáš Ledecký se svým komiksovým Karlem IV.     Autor: Adriana Sagarová

SEZIMOVO ÚSTÍ – V pátek 1. dubna navečer se v galerii Městského střediska kultury Spektrum konala vernisáž výstavy komiksů a ilustrací Jonáše Ledeckého s názvem The shy exhibitionist. Jonáš se jako malý se také věnoval snowboardingu, ale vášeň k výtvarnu ho zavedla do odvětví kresby ilustrací a komiksů. Oblíbil si i zpěv, takže otcova krev mu jistojistě proudí v žilách. V Sezimově Ústí prozradil i detaily ze života a kariéry.


Mladší bratr světoznámé snowboardistky a lyžařky Jonáš Ledecký se našel v kresbě ilustrací a především komiksů, které začal vytvářet již na základní škole. Jonášovým prvotním počinem je kniha KIWI, ale odrazovým můstkem se stal komiks Karel IV., který tvořil pro vydavatelství časopisu ABC. Přispíval také ilustracemi do známého časopisu Playboy a pro otce Janka Ledeckého kreslil obrázky zvířat do knížky pro děti s názvem Verše potrhlé. Se sestrou Ester má velmi dobré vztahy. Pro ni designuje kombinézy laděné právě do komiksového stylu.

Jonáš se ocitl v Sezimově Ústí poprvé, sezimovoústecký MěXus ho s nabídkou výstavy oslovil. Koncipována je i do prodejní části, kde se si mohou návštěvníci zakoupit suvenýry v podobě hrnků, samolepek a mnoho dalšího s motivy Ester či výtisk knížky Verše potrhlé. Také část výstavy s kresbami z Playboye je určena ke koupi. „Jedná se o jednu z největších výstav, která je celá o mně. Děkuji Sezimovu Ústí, že mi nabídlo prostory. Vyzývám zároveň účastníky k případným otázkám nebo si mě mohou během vernisáže odchytit. Nestyďte se," vybídl při úvodním slovu sympatický Jonáš. A někteří z třicítky návštěvníků vernisáže si nabídku nenechali ujít. Týdeník Táborsko přinese víc ve středečním vydání. 

Výstava potrvá do 30. května. 

 

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    K čemu je to dobrý?

    Vloženo 2.4.2022 11:16:12

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      S tím si nelam hlavu.

      Vloženo 2.4.2022 19:04:14

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace