bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Už nejsme otloukánci! Lepší než Buffalo jsou jen dva týmy

2. dubna 2022, 9:32

David Zlomek

Minnesota a Boston. Jen tyhle dva týmy získaly ve svých posledních deseti zápasech více bodů než Buffalo. A to pouze o bod více. Sabres se dostali z ligového suterénu a v poslední době překvapují jednoho soupeře za druhým.

Buffalo bodovalo v osmi zápasech za sebou, z toho pětkrát vyhrálo. Tahá tak nejdelší bodovou šňůru od listopadu 2018. To je pořádná doba.

Velká forma není náhodná a ani se nedá nijak zlehčit. Přísuny bodů totiž přišly po výhrách proti velice silným soupeřům. Posuďte sami: od začátku března Sabres porazili dvakrát Toronto, posléze Minnesotu, Vegas, Calgary, Pittsburgh či naposledy Nashville. 

Do toho těsné prohry po prodloužení či nájezdech proti Washingtonu, NY Rangers a Winnipegu. 

Kdo v poslední době nějaký zápas Buffala viděl, ví, že je to nahoru a dolů. Buď, anebo. Sabres patří k nejmladším týmům v lize, vždyť deset hráčů má 24 a méně let. Jde tak vidět nezkušenost, mužstvo má dvě tváře.

Není se čemu divit. Buffalo bude mimo play off (už po jedenácté za sebou, což je rekord NHL), i proto hraje tak otevřený hokej. Kupříkladu dnes v noci skončila první třetina mezi Sabres a Predators 3:3, v týdnu předvedli Sabres skvělou otočku na ledě Chicaga, kde nakonec vyhráli 6:5. 

Typickým příkladem za všechny je utkání z minulého víkendu. Buffalo dostalo dva rychlé, slepené góly od Rangers, nicméně pak ještě dokázalo otočit na 3:2 ve svůj prospěch. Zápas nakonec skončil 5:4 po prodloužení ve prospěch Blueshirts. 

„Nemáme ztuhlé ruce, nebojíme se dělat chyby,“ řekl například útočník Tage Thompson. „Možná proto se nám tak daří. Když máme zápas blbec, hodíme ho za hlavu a soustředíme se na další. Díky tomu máme lepší výsledky.“

Tým také působí mnohem jednotněji, než tomu bylo dříve. Po odchodech Eichela, Reinharta a Ristolainena má tým jiný drive, působí více uvolněně a odhodlaně. „Když správně nastavíte kulturu v týmu, poskytne to hráčům možnost vystřelit nahoru,“ ví dobře Kevyn Adams, generální manažer Sabres.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.