Českem se šíří nové podvodné sms zprávy. Z lidí se snaží vylákat stovky korun

Spotřebitelské centrum dTest varuje před podvodnými sms zprávami, které se v posledních dnech šíří. Ve zprávě stojí, že inkasní agentura Smart Inkasso převzala dluh od společnosti Mylano AG za zakoupené a dosud nezaplacené zboží za necelých 900 korun. Zároveň vyzývá lidi k rychlému uhrazení částky.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

senior, mobilní telefon (ilustrační)

Česko zaplavila další vlna podvodných zprávy, z lidí se snaží získat stovky korun | Zdroj: Pixabay

Pokud si ale nic neobjednali, nemají podle mluvčího dTestu Jaroslava Švehly reagovat a peníze na uvedený účet posílat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českem se šíří podvodné smsky, lákají z lidí peníze. Na podrobnosti se Iveta Kalátová zeptala redaktorky Jany Švecové

„V případě, že spotřebitelé od společnosti nic neobjednali a žádné zboží neobdrželi, ale přišla pouze sms s výzvou k úhradě údajného dluhu, tak neexistuje povinnost jakkoliv reagovat. V případě soudního sporu by společnost musela prokázat, že spotřebitel nějaké zboží objednal,“ vysvětlil Jaroslav Švehla.

Před společností Mylano AG varovala například už v roce 2015 Česká obchodní inspekce. Firma se sídlem ve Švýcarsku tehdy volala lidem s tím, že vyhráli holicí strojky.

Za jejich doručení, ale i v následujících měsících, po nich chtěla uhradit několik set korun. Odstoupení od smlouvy bylo tehdy komplikované.

Barbora Kladivová, Iveta Kalátová, Jana Švecová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme