Doménou Sparty třetí třetiny. Liberec jde po nájezdech do trháku

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Jedna série srovnaná, ve druhém semifinále juniorské extraligy opět zvítězili domácí. Sparta znovu dominovala ve třetí třetině, což ji tentokrát stačilo proti Plzni na vyrovnání. Naopak Liberec přidal druhý bod až v samostatných nájezdech, kdy srazil Oceláře Vojtěch Jiruš.

Jiruš v nájezdech urval druhý bod Tygrům

Přestože Liberec v úvodním duelu s Třincem rychle prohrával, nakonec se rozjel k pohodlnému vítězství a prvnímu bodu. Stejně jak skončil, tak nyní začal. Po gólech Adam Měchury a Vojtěcha Jiruše vedl už v šesté minutě o dva góly.

Druhá perioda však vyšla na výbornou Třinci, který se nakopl ke skvělému obratu. Za necelých deset minut se postupně prosadili Nico Geidl, Tommy Wardas a Michal Ramik, jehož gól dlouho vypadal jako rozdílový.

Duel však poslal do prodloužení a následných nájezdů tři a půl minuty před koncem v play off dosud nevýrazný Měchura. V nájezdech tři série kralovali brankáři, až se prosadil Jiruš, jenž přiřkl i druhý bod Bílým Tygrům.

Richard Lobo (trenér Liberce): „Do zápasu jsme dobře vstoupili a dali dva rychlé góly. Pak jsme ale v hlavě polevili, čehož Třinec dokonale využil a otočil na 2:3. Před třetí třetinou jsme si v kabině něco řekli a naštěstí se nám podařilo srovnat. Nakonec jsme zvládli i nájezdy. Dnes jsme byli ti šťastnější.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OCELÁŘI TŘINEC 4:3 po nájezdech (2:0, 0:3, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Měchura (Jenčovský, Jiruš), 6. Jiruš (Hampl, Jansa), 57. Měchura (Gajda, Nezbeda), rozh. nájezd Jiruš – 24. Geidl (Jobánek), 32. Wardas (Moškoř), 33. Ramik (Matěj, Geidl)
Rozhodčí: Úlehla, Pilný – Kis, Bohuněk.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 46:42 (17:9, 12:20, 11:7 – 6:6).
Stav série: 2:0.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Vláda ve třetích třetinách, Sparta srovnala

V pražských Holešovicích se na gól čekalo až do poloviny zápasu, kdy Vladimír Kremláček poslal indiány stejně jako v předchozím případě do vedení. Jenomže třetí třetiny jsou zatím doménou Sparty, která je shodně ovládla 3:0.

A to Jakub Konečný ani nevyužil nařízené trestní střílení. Na začátku však srovnal Petr Ton, v polovině si vítězný zásah připsal Petr Hauser a v závěru vítězství Pražanů uzavřel během vlastního oslabení Michal Vitouch. Na všech brankách se podílel zadák Tomáš Tomek!

V úterý 5. dubna se série za nerozhodného stavu přesouvá na západ Čech.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Tobiáš Slavíček (asistent trenéra Sparty): „Navázali jsme na svůj výkon z předchozího zápasu ve třetí třetině – v celém utkání jsme dominovali. Soupeře skvěle držel jejich brankář, skončilo na něm spoustu našich šancí. Ve druhé třetině jsme bohužel dostali smolný gól, který však kluky ještě více nakopl. V poslední části jsme své střelecké trápení konečně prolomili a otočili skóre na svou stranu. Musím pochválit všechny naše hráče za opravdu výborný výkon. V obou duelech nám chyběl jeden kompletní útok, do hry se tak dostali kluci, kteří v sezoně nedostávali tolik prostoru. Na ledě odevzdali vše. Nyní nás čekají dvě utkání v Plzni, které budou nesmírně těžké. Připravíme se a budeme věřit v úspěch.“

Petr Vojan (trenér Plzně): „Z naší strany to byl strašný výkon ve všech ohledech. V porážce se nechceme pitvat. I ze svého špatného výkonu jsme paradoxně mohli uhrát vítězství, ale bohužel jsme udělali nesmyslné chyby, které rozhodly zápas. I takové zápasy se někdy dají uhrát, ale udělali jsme spoustu chyb. Byla jenom otázka času, kdy domácí dají gól, což se ve třetí třetině stalo poměrně brzo. Pak jsme udělali další chyby a soupeř byl na koni. Nechceme se vymlouvat na různá zranění, tentokrát jsme byli horší. V příštích zápasech na sobě musíme zapracovat. Jedeme domů za stavu 1:1, musíme se poučit, dát se do kupy a doma vyhrát. Zároveň musíme ze hry odstranit různé nesmysly, které soupeře posadí na koně. Nechci být konkrétní, podíváme se na video a řekneme si, co musíme zlepšit.“

HC SPARTA PRAHA – HC ŠKODA PLZEŇ 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 45. Ton (Tomek), 51. Hauser (Krupička, Tomek), 59. M. Vitouch (Červenka, Tomek) – 31. Kremláček (Malák, Malát).
Rozhodčí:
Hejduk, Mejzlík – Ondráček, Rampír.
Vyloučení:
4:5.
Bez využití.
V oslabení:
1:0.
Střely na branku:
45:26 (13:6, 14:10, 18:10).
Stav série:
1:1.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Další program DHL extraligy juniorů

Pondělí 4. dubna – případný 3. zápas baráže:
HC Litvínov – HC ZUBR Přerov

Úterý 5. dubna – 3. zápasy semifinále:
17:00 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha
18:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec

Středa 6. dubna – 4. zápasy semifinále:
14:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec
17:00 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

Sobota 9. dubna – 5. zápas semifinále:
HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

Sobota 9. dubna – případný 5. zápasy semifinále:
Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec

Pondělí 11. dubna – případné 6. zápasy semifinále:
HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec
HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

Středa 13. dubna – případné 7. zápasy semifinále:
Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec
HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz