Hlavní obsah

Dukla - Líšeň 4:2Souček řádil na Julisce, Slezané spěchají za záchranou, tradiční pražský klub se topí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Především o záchranu šlo ve třech dopoledních sobotních zápasech 21. kola fotbalové Fortuna Národní ligy. Třinec na jaře již potřetí zvítězil, porazil Táborsko 3:1. Vyškov výhrou 2:1 nad Žižkovem ještě více přikoval Viktorii na poslední místo. Předposlední Chrudim zdolala Prostějov 1:0. Dukla po velkém obratu a hattricku kapitána Součka přemohla Líšeň 4:2. Před brněnský tým se tak na druhou příčku dostala Vlašim po výhře 1:0 nad Varnsdorfem. Sparta B je po hladké výhře 3:0 v Ústí nad Labem čtvrtá.

Foto: fotbaltrinec.cz

Bubeník podpořil Třinec při důležité výhře.

Článek

Třinec si poradil s Táborskem 3:1 a zaznamenal třetí domácí výhru v řadě. Svěřenci trenéra Zbončáka, kteří před týdnem podlehli v Brně Líšni, se zásluhou Dediče brzy ujali vedení. Jihočeši ale krátce po začátku druhého poločasu srovnali, trefil se Vozihnoj. Slezané rozhodli o vítězství dvěma brankami v rozmezí 65. a 67. minuty. Nejprve znovu odskočili zásluhou Omasty, poté se prosadil také Kania. Třinec nyní na Táborsko ztrácí jediný bod, odehrál však o zápas více.

Vyškov porazil Žižkov 2:1. Nováček potvrdil, že se mu doma na jaře daří. V Drnovicích, které mu slouží jako azyl, předtím vyzrál na Varnsdorf a Opavu. Proti poslednímu týmu tabulky vedl poté, co se poprvé ve druhé lize trefil záložník Lacík. Další šance ale Hanáci nevyužili a Pražané srovnali. První gól ve druhé nejvyšší soutěži si připsal také Novák. Nerozhodný stav platil až do 86. minuty, kdy skóre na vyškovskou stranu strhl Lahodný. Viktoria tak na bezbrankovou remízu z Ústí nad Labem nenavázala, na čtrnáctou Příbram ztrácí deset bodů.

Fotbalisté Chrudimi zdolali Prostějov 1:0 a na čtrnáctou nesestupovou pozici už ztrácejí jen tři body. Jediný gól utkání proti Hanákům vstřelili zkraje poslední desetiminutovky druhého poločasu. Po Kejřově přihrávce zakončil Průcha do protipohybu hostujícího brankáře Bárty. Prostějovští dohrávali konec zápasu bez vyloučeného obránce Schustera, jenž dostal druhou žlutou kartu. Prohráli tak čtvrtý zápas v řadě, naopak Východočeši po zimní přestávce zatím nezískali body pouze v Třinci.

Dukla otočila zápas proti Líšní a zvítězila 4:2. Jihomoravané sice na Julisce za půl hodiny vedli o dva góly, když se trefili Málek a Machalík. Svěřenci trenéra Pilného ale skóre před televizními kamerami čtyřmi brankami změnili ve svůj prospěch. Krátce před koncem prvního poločasu snížil Buchvaldek, vyrovnání pak po přestávce zařídil Daniel Souček. Kapitán navíc během dvanácti minut přidal další dvě branky. Nejprve z penalty dokonal obrat, následně po rohovém kopu dovršil hattrick.

„O přestávce jsme si řekli, že takhle to dál nejde, musíme něco změnit. Hlavně v ofenzivě. Pak nám tam spadlo všechno... Velká úleva, vždyť za minulá tři jarní kola jsme dali jen jeden gól," zhodnotil hrdina zápasu Daniel Souček pro ČT sport.

Vlašim zvítězila nad Varnsdorfem 1:0. Domácí se mohli v tabulce bodově dotáhnout na druhou Líšeň, k tomu ovšem potřebovali vyhrát. Jenže utkání mnoho šancí nenabídlo. Jediná branka utkání padla až v nastaveném čase zásluhou Broukala. Vlašim tak už je v tabulce druhá.

Sparta B přidala druhou jarní výhru, uspěla v Ústí nad Labem a zvítězila 3:0. Rozhodující trefu zaznamenal krátce před půl hodinou hry Daniel Turyna a ještě do konce prvního poločasu zvýšil Matěj Polidar. Ve druhém dějství uzavřel skóre David Holoubek. Sparta B drží čtvrté místo, Arma je jedenáctá s náskokem pěti bodů před sestupovou pozicí.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Táborsko 3:1 (1:0)
Branky: 5. Dedič, 65. Omasta, 67. Kania - 51. Kosek. Rozhodčí: Szikszay - Slavíček, Poživil. ŽK: Javůrek, Hýbl - Robakidze. Diváci: 176.
Vyškov - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 18. Lacík, 86. vlastní Soungole - 33. V. Novák. Rozhodčí: Berka - Šimáček, M. Novák. ŽK: Srubek, Vintr, Ackroyd - Bazal. Diváci: 382.
Chrudim - Prostějov 1:0 (0:0)
Branka: 81. Průcha. Rozhodčí: Franěk - Leška, Kotalík. ŽK: Sokol, Vrána - Hönig, Schuster, Kušej, Kopřiva. ČK: 85. Schuster. Diváci: 320.
Dukla Praha - Líšeň 4:2 (1:2)
Branky: 57., 64. z pen. a 69. Souček, 45. Buchvaldek - 6. Málek, 32. Machalík. Rozhodčí: Dorušák - Hájek, Dobrovolný. ŽK: Souček, Kozel, Breda - Černín, Veselý, Málek. Diváci: 602.
Vlašim - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Broukal. Rozhodčí: Ulrich - Pečenka, Černoevič. ŽK: Zlatohlávek, Jurásek, Svoboda - Zbrožek, Kocourek. Diváci: 290.
Ústí nad Labem - Sparta Praha B 0:3 (0:2)
Branky: 29. Turyna, 38. Polidar, 60. Holoubek. Rozhodčí: Batík - Volf, Machač. ŽK: Tymoščenko, Brak, Kabancov - Vydra, Suchomel. Diváci: 432.

Reklama