Tým GAPP System Kolofix se představil v Nalles, úvodní SP v Brazíli vynechává

Italské Nalles hostilo druhý díl italské série, na závod kategorie HC zamířil i tým GAPP System - Kolofix....

Autor: Jan Němec
Foto: Jaroslav Svoboda
Tým GAPP System Kolofix se představil v Nalles, úvodní SP v Brazíli vynechává

 
Druhý díl italské národní série Internazionali d’Italia Series se včera konal nedaleko Bolzana v městečku Nalles. Tamní podnik Sunshine Race kategorie HC je jedním z nejstarších XCO závodů v Itálii, jeho 21. ročníku ale letos příliš sluníčka nenabídl. Právě naopak, závodilo se v těžkých podmínkách, během závodu mužů se nakonec i rozpršelo.

Mezi ženami suverénně zvítězila dvacetiletá Mona Mitterwallner (AUT, Cannondale Factory) minutu a čtvrt před další mladou závodnicí z Německa Leonií Dauberman (KTM Factory), třetí dojela o čtrtnáct let starší - domácí matadorka - Eva Lechner (Trinx Factory).


Mona Mitterwallner proměňuje druhý letošní start ve druhé vítězství. Také jste zvědaví na příští týden?

"Nalles je závod, který mám opravdu ráda a těší mě, že jsem sem mohla přijet a otestovat se před svým debutem mezi elitou na světovém poháru příští týden v Brazílii," komentovala Mona Mitterwallner, která tak proměnila i svůj druhý letošní start ve vítězství.

Jediná česká zástupkyně na startu Jitka Čábelická (GAPP System - Kolofix) skončila ve velmi dobře obsazeném závodě na sedmém místě se ztrátou 3:38 min. 

"Já jsem moc spokojená, i když oproti loňsku byla konkurence menší, tím, že je hodně lidí už v Brazílii. Cítila jsem se dobře hlavně ve stoupáních, dolů to bylo horší, prala jsem se s podmínkama. Výkon tam je, což je fajn. Mám ještě měsíc do prvního svěťáku, je čas to ještě trochu posunout," sdělila po závodě Jíťa, jež stejně jako ostatní členové formace GAPP System - Kolofix první díl světového poháru XCO v Brazílii vynechávají.


Jitka Čábelická

"Rozhodli jsme se první díl SP vynechat a raději čas věnovat tréninku, sezona bude ještě hodně dlouhá. Navíc v Brazílii se ještě nebudou počítat body do olympijského žebříčku, první svěťák tak pro nás bude Albstadt na začátku května. Příští víkend tak tým závodit nebude, další start je čeká za 14 na Elbě, kde je další díl italské série, znovu kategorie HC," přiblížil nejbližší plány týmu Pavel Čábelický. 

Závod mužů byl po dlouhé době medailovými žněmi domácích Italů, zvítězil Nadir Colledani (MMR Factory) před Giolemem Bertolinim (Trinx Factory) a Simonim Avondetem (Wilier Pirelli). Jan Vastl (GAPP System - Kolofix) dojel sedmnáctý se ztrátou sedmi minut. Jan Škarnitzl nakonec vinou nemoci nenastoupil. 


Italskému šampionovi Nadiru Colledanimu sedí mokré podmínky...


Do půlky závodu udával tempo favorit Alan Hatherly...

"Je to skvělý pocit vyhrát poprvé závod HC tady v Nalles. Z nějakého důvodu se mi daří podávat nejlepší výkony, když prší; dnes jsem, myslím, také dobře zvolil pneumatiky. Určitě je to také otázka mentality, s níž jsem výrazně pokročil a na které tvrdě pracuji. Nyní odjíždím do Brazílie s vysokou morálkou," prohlásil šestadvacetiletý Colledani po závodě, jehož největším favoritem byl Alan Hatherly (RSA, Cannondale Factory), ale chladné podmínky a déšť ho z boje o stupně ve druhé půlce závodu vyřadily. 

Jan Vastl


Filip Jech

Podobně se závod vyvíjel i pro Jana Vastla. "Nebylo to dnes úplně optimální, kvůli tréninkovýmu výpadku vinou nachlazení. Závod jsem tak bral jako závod na rozjetí. Je tady těžká trať, která mi sedí a sešla se silná konkurence HC závodu. Jsem rád, že mi vyšel mi start, pak jsem se zabudoval ve skupině o 14. místo, takže první půlka byla dobrá, ale pak se rozpršelo, dost se ochladilo, a to mi nesedlo. Byla mi dost zima a začal jsem kupit chyby. Možná jsem trochu podcenil volbu plášťů, doufal jsem, že se nám déšť vyhne..." vypověděl Vastlík.

Osmnácté místo obsadil v konkurenci 116 juniorů i čerstvý nováček týmu Filip Jech, na vítězného Francouze Paula Magniera ztratil šest a půl minuty.    

 

Kompletní výsledky - ženy | muži | junioři

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárBatten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
    Batten dala v Araxá dabl, Andreassen vyhrál po 4 letech
  2. Světový pohárSpecialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
    Specialized dál pokračuje v medailových žních, XCC v Araxá vyhráli Batten a Koretzky
  3. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  4. Světový pohárGaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
    Gaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
  5. ZávodyFotogalerie: Kamptal Trophy - Langenlois 2024
    Fotogalerie: Kamptal Trophy - Langenlois 2024
  6. Ostatní závodyDalší český hon bodů do OH žebříčku, v Řecku bodovali Srnská a Zatloukal
    Další český hon bodů do OH žebříčku, v Řecku bodovali Srnská a Zatloukal

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744