Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Stošek sahal se Seewaldem po vítězství, ale nezoufá. Druhé místo je na Cape Epic úspěch, uznal

Český biker Martin Stošek přišel před týdnem o vítězství v závodu dvojic na horských kolech Cape Epic, který celou dobu vedl s Němcem Andreasem Seewaldem, až v poslední sedmé etapě. "Druhé místo je nakonec úspěch," přiznal nyní zpětně Stošek. "Být druhý v takovém typu závodu je naprosto famózní," dodal Kristián Hynek.

"Zpětně to vidím tak, že to byl vydařený závod, i když jsme měli našlápnuto na vítězství. Ale když vezmu, kolik musí člověk překonat překážek a jak to trvá dlouho, je druhé místo úspěch," řekl Stošek v rozhovoru pro ČT sport.

Česko-německá dvojice zahájila prestižní jihoafrický závod třetím místem v prologu. Po vítězství v první etapě oblékla žluté dresy, které pak úspěšně celý týden hájila, ale útoku německých jezdců v závěrečném dnu neodolala.

"První etapa ukázala, že můžeme čekat slušný výsledek, což nám dodalo sebevědomí. Nesměli jsme zapadnout do komfortní zóny," uvedl Stošek.

Tomu se tak opět nepovedlo stát se třetím českým vítězem Cape Epic. Na prvenství útočil se Seewaldem už loni v říjnu, ale kvůli střevním potížím musel odstoupit.

Slavný závod třikrát vyhrál Jaroslav Kulhavý v letech 2013, 2015 a 2018, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek.

"Je to těžký, strašně náročný závod. Ne nadarmo se mu přezdívá bikeová Tour de France. Jsou tam trny, kameny, zvířata, došlo tam v minulých letech i ke srážce s malou srnou," uvedl Hynek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články