Marie Sehnálková
4. dubna 2022 • 20:00

Jak se měnil NEJ český pár na písku: náhlý rozchod, hledání i pauza

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Doba, kdy v roce 2014 triumfovala dvojice Kristýna Hoidarová Kolocová a Markéta Nausch Sluková na turnaji Světového okruhu na pražské Švanici, je minulostí. Od té doby se v plážovém volejbale mnoho událo, a to i co se obsazení elitního českého páru. Jak se měnil a kdo je dnes jeho součástí?

  • Markéta Nausch Sluková, Kristýna Hoidarová Kolocová

    (2005 – 2015)

    Úspěšné, sympatické a pohledné. Kiki a Maki. Legendární české duo, které zpopularizovalo beachvolejbal v Česku. Spolužačky ze základky a nerozlučné kamarádky to dotáhly až na 5. místo na OH v Londýně. A předpokládalo se, že budou mířit výš. Jenže rok před další olympiádou přišel nečekaný sportovní rozchod. Dobře fungující marketingová značka přestala kvůli týmovým problémům existovat. Novou parťačkou populární Kiki se stala Michala Kvapilová. Spolu vydržely tři roky, poté Kristýna uprostřed sezony překvapivě ukončila kariéru.

    Úspěšný pár končí: Kolocová chtěla pokračovat, ale Sluková byla proti
    Video se připravuje ...

  • Markéta Nausch Sluková, Barbora Hermannová

    (2015 – 2021)

    Po rozpadu úspěšného dua Kiki a Maki oslovily obě bezprizorní hráčky nejprve blokařku Barboru Hermannovou. Ta se nakonec rozhodla spojit síly s Markétou Nausch Slukovou a jejím manželem i trenérem Simonem. Tím započala další éra. Nejlepším českým párem se nově stala dvojice Nausch-Hermannová. Společně získaly bronz na ME a stříbro ve finále Světového okruhu v Hamburku. Jako první český pár v historii obsadily taky post světových jedniček. Na konci minulé sezony se po šesti letech rozloučily. Markéta se rozhodla přerušit kariéru a založit s manželem rodinu.

    Nausch Sluková a Hermannová zase spolu. Podívejte se na jejich trénink
    Video se připravuje ...

  • Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová

    (2021 – současnost)

    Barbora Hermannová se tak po sezoně 2021 ocitla bez parťačky. Jako česká beachvolejbalová jednička ovšem měla dobrou vyjednávací pozici. „Měla jsem nějaké tipy, jednalo se asi o dvě až tři holky,“ prozradila Hermannová. Její výběr nakonec padl na Marii Sárz Štochlovou. O devět let mladší parťačku, která ma na kontě mimo jiné titul juniorské mistryně Evropy. „Maruška byla hned od začátku první volba, viděla jsem v ní mladý energický talent, který se dá hodně tvarovat.“ Nový český pár zahájil letošní rok na turnaji v Mexiku, kde obsadil 17. místo. Hlavním dlouhodobým cílem je účast na příštích Hrách v Paříži.

    Rozchod Kiki a Maki pořád dráždí. Nikdy si to vyříkávat nebudeme, tvrdí Kolocová
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud