Disneymu chce konkurovat konzervativní Daily Wire. Bude produkovat obsah pro děti bez gay postav

Disneymu chce konkurovat konzervativní Daily Wire. Bude produkovat obsah pro děti bez gay postav
Kráska a zvíře (2017) | Disney
Šéf společnosti Disney Bob Chapek rozhodl, že se jím vedený produkční gigant vymezí vůči floridskému zákonu přezdívanému „Don’t say gay“ („Neříkej gay“), jenž místním učitelům zakazuje mluvit se žáky o sexuální orientaci nebo genderové identitě. Chapek to údajně udělal na nátlak zaměstnanců, kteří se hlásí k LGBTQ+ komunitě. Svým zaměstnancům se však posléze omluvil s tím, že lituje, že nebyl silnější spojenec v boji za lidská práva. Firma navíc slíbila, že pozastaví veškeré politické dary státu Florida.
disneymu-chce-konkurovat-konzervativni-daily-wire-bude-produkovat-obsah-pro-deti-bez-gay-postav
Ben Shapiro | Colin Young-Wolff/Invision/AP
Spoluzakladatel konzervativního média Daily Wire Ben Shapiro ve svém středečním podcastu prozradil, že Daily Wire plánuje vytvářet obsah pro děti, který bude sloužit jako konzervativní alternativa pro ty, kteří odmítají progresivistický přístup společnosti Disney. Shapiro řekl, že vyrůstal na disneyovských pohádkách, vadí mu však, že společnost v posledních letech začala dle jeho slov politikařit a ve svých příbězích prezentovat gay postavy, které se i líbají.
Společnost se sídlem v Nashvillu dosud neměla s produkcí pořadů pro dětí žádné zkušenosti. Svůj záměr se chystala oznámit až v listopadu, „woke agenda“ společnosti Disney ji ale přiměla ohlásit své záměry již nyní. Dle spoluředitele média, režiséra Jeremyho Boreinga, Daily Wire v příštích třech letech hodlá do hraného a animovaného obsahu pro děti investovat nejméně 100 milionů dolarů.
disneymu-chce-konkurovat-konzervativni-daily-wire-bude-produkovat-obsah-pro-deti-bez-gay-postav-1
Jeremy Boreing | The Daily Wire
Podle Boreinga už jsou Američané unavení z toho dávat své peníze „woke“ („probuzeným“) mediálním korporacím, které je nenávidí a které chtějí ovlivňovat své děti „radikální rasovou a genderovou teorií“.
První obsah pravicového média zaměřeného na děti by měl být k dispozici na placené platformě Daily Wire na jaře 2023.
O zprávě informoval Washington Post.