Druhé finále Chance ligy má dohru: Dukla vetuje hlavního sudího Čecha

Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

5. dubna 2022, 11:45

Adam Bagar

Jihlava se po druhé finálové bitvě, kterou na Lapači ztratila až při dvojnásobném oslabení v prodloužení, rozhodla vetovat hlavního rozhodčího Roberta Čecha.

„V souladu s Technickými normami Chance Ligy vetujeme hlavního rozhodčího pana Roberta Čecha. Vetace splňuje všechny náležitosti, neboť jmenovaný rozhodčí již odřídil minimálně jedno utkání klubu HC Dukla Jihlava v této sezoně,“ uvedli Jihlavští na svém webu.

Čech pískal zatím jejich dva duely v probíhajícím play off. Představil se ve čtvrté čtvrtfinálové partii v Přerově a v už zmíněném druhém finálovém střetnutí na Vsetíně. Dukla obě utkání shodně ztratila až v prodloužení a nebyla příliš spokojena s výkony hlavních arbitrů.

Na Hané, kde Čech řídil zápas s Radkem Wagnerem, nakoupila devět menších trestů a cítila křivdu poté, co domácí obrat z 0:2 na 3:2 nastartovala sporná trefa domácího zadáka Jakuba Kubeše, která nejspíš padla až poté, co vypršel čas druhé dvacetiminutovky.

Devět vyloučených měla Jihlava i na Lapači. Dvakrát se sice prosadila při vlastním oslabení, ale zároveň v něm i dvakrát inkasovala. Podruhé v prodloužení, když ji Čech s Tomášem Cabákem poslali do tří a Roman Vlach trefil výhru 5:4 a srovnal stav finálové série.

„Škoda, že jsme si to ke konci zkazili fauly. Nebýt jich, tak dokážeme vyhrát i ve třech lajnách.“

Samotní hráči se ale na nic nevymlouvali. „Škoda, že jsme si to ke konci zkazili fauly. Nebýt jich, tak dokážeme vyhrát i ve třech lajnách. Hned dvakrát jsme šli do tří, to by se nám nemělo stávat ani jednou, obzvlášť ve finále a proti takovému týmu,“ říkal kapitán Josef Skořepa.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz