Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 18:33
Čas čtení 0:43
Ivan Koribanič

Ukrajinský klub Šachtar Doněck odehraje od vypuknutí války první zápasy. Všechny peníze pošle na pomoc Ukrajině

Ukrajinský klub Šachtar Doněck odehraje od vypuknutí války první zápasy. Všechny peníze pošle na pomoc Ukrajině
Zdroj: Getty Images/Soccrates Images-Contributor
SPORT VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Od vypuknutí války je sport na Ukrajině zcela pozastaven. Týká se to i nejslavnějšího klubu Šachtaru Doněck.

Darijo Srna, bývalý chorvatský obránce, který hrál za Šachtar Doněck a v současnosti je v klubu sportovním ředitelem, promluvil o plánech klubu, píše Šachtar na svém Facebooku.

Od vypuknutí války je sport na Ukrajině zcela pozastaven. Týká se to i nejslavnějšího klubu Šachtaru Doněck. V nejbližším období však mužstvo plánuje odehrát charitativní turné. „Všechny peníze, které vyděláme na těchto zápasech, budou poslány na Ukrajinu – na pomoc Ukrajincům a dětem,“ říká Darijo Srna.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

UEFA udělila Šachtaru povolení k uskutečnění velkého počtu přátelských zápasů v Evropě. Na základě toho bylo uděleno povolení i ukrajinským fotbalistům odejít do zahraničí. Mnozí z nich totiž zůstali na Ukrajině, aby bránili svou zemi.

Klub má mít svoji základnu v tureckém Istanbulu. „Brazilských hráčů bohužel nebude mnoho. Většina totiž odmítla přijet. Přijet by však měli Marlon a Ismaili,“ říká Srna.

První zápas je na programu už 13.4., kdy si změří síly s Besiktasem. Dále to bude Fenerbahce, Sevilla, Hajduk Split, PSG a Lazio Řím.

„Přijde čas, kdy obnovíme Ukrajinu a investujeme všechny síly a finanční prostředky, abychom z Ukrajiny udělali silnou a prosperující zemi,“ řekl na závěr prezident klubu Rinat Akhmetov.

Zpět
Sdílet
Diskuse