Hlavní obsah

V Bílém domě chystají svatbu vnučky Joea Bidena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vnučka amerického prezidenta Joea Bidena Naomi bude mít svatební hostinu v Bílém domě. V oficiálním sídle prezidenta USA se dosud konaly jen čtyři svatební recepce, tato bude pátá. Novomanželé ji plánují na listopad, informovala stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden a jeho vnučka Naomi

Článek

Osmadvacetiletá Naomi Bidenová je absolventkou práv na Kolumbijské univerzitě a dcerou Huntera Bidena, prezidentova syna. Jejím vyvoleným je o čtyři roky mladší student práv na Pensylvánské univerzitě Peter Neal, zasnoubili se loni v září.

Zatím poslední svatební hostinu v Bílém domě měla v roce 2008 Jenna Bushová Hagerová, dcera tehdejšího prezidenta George Bushe.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Bidenová a její vyvolený Peter Neal

O něco početnější než hostiny byly v Bílém domě svatební obřady, celkem jich zde bylo 18. První se konala v roce 1812, kdy si sestra první dámy Dolley Madisonová brala Thomase Todda. Nejhonosnější byla podle BBC svatba dcery prezidenta Ulyssese Granta z roku 1874. O dvanáct let později se ve svém vlastním sídle ženil prezident Grover Cleveland. V Bílém domě se vdávaly i dcery prezidentů Lyndona Johnsona nebo Richarda Nixona.

Zatím poslední svatba se na adrese 1600 Pennsylvania Avenue konala v roce 2013 a jako jedna z mála se netýkala prezidentovy rodiny. Ženil se dvorní fotograf prezidenta Baracka Obamy Pete Souza.

Reklama

Výběr článků

Načítám