Hlavní obsah

Třinec ve čtvrtek bez Růžičky. Upřednostnil zasažení soupeře před možností hrát puk, rozhodl Ujčík

Hokejisté Třince se ve čtvrtečním třetím semifinále play off na ledě Mladé Boleslavi budou muset obejít bez útočníka Martina Růžičky. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík mu na jeden zápas zastavil činnost za zákrok na Marise Bičevskise v pondělním druhém duelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Růžička ve čtvrtek v Mladé Boleslavi Třinci nepomůže.

Článek

Třicetiletý lotyšský centr v 76. minutě zápasu najel s pukem na holi do útočného pásma, když jej Růžička zasáhl ramenem do hlavy. Bičevskis třineckého útočníka, který se nacházel mimo jeho zorný úhel, absolutně neměl šanci vidět.

Zákrok však přehlédli i hlavní rozhodčí Stano s Veselým, kteří překvapivě vůbec nevylučovali. Ujčík se však celou situací na základě podnětu od mladoboleslavského klubu zabýval, zákrok kvalifikoval jako nedovolený zásah do hlavy nebo krku a Růžičkovi udělil stopku na jeden zápas.

„Zákrok byl veden na protihráče v přímém držení kotouče, a to nikoli ve vysoké nájezdové rychlosti a s rukama u těla. Růžička, který upřednostnil zasažení soupeře před možností hrát puk, nicméně zneužil zranitelného postavení protihráče a při střetu vedeném z prostoru mimo jeho zorný úhel ho ramenem zasáhl do oblasti hlavy," uvedl šéf disciplinárky s tím, že při stanovení výše trestu vzal v potaz, že Růžička nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Bičevskis neutrpěl podle zápisu o utkání při střetu zranění.

Reklama