Cenu města Karlovy Vary získá podnikatel Vlastimil Argman a Pavel Reiser z Lázeňských lesů

Vlastimil Argman a Pavel Reiser získají Cenu města Karlovy Vary za rok 2021. Čestné občanství města v letošním roce dostane Stanislav Burachovič in memoriam. Schválili to zastupitelé města.

Ředitel porcelánky Thun 1794 Vlastimil Argman dostane ocenění za celoživotní práci a úsilí o rozvoj společenské, kulturní a ekonomické prosperity města Karlovy Vary a regionu Karlovy Vary a taky za budování významné značky tradiční výroby porcelánu.

Čtěte také

Dlouholetý pracovník Lázeňských lesů Karlovy Vary Pavel Reiser rovněž za celoživotní práci a významný podíl na obnově lázeňských lesů, za mnohaletou práci v oblasti mládežnického hokeje a taky za publikační činnosti popularizující lázeňské lesy a karlovarský hokej.

„Osobně jsem přesvědčena o tom, že jsou to osoby, které za ty roky nejen pro město udělaly maximum. Předání cen bude probíhat v rámci zahájení lázeňské sezony 6. května v hotelu Ambassador,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová z hnutí ANO. 

Zastupitelé na svém úterním jednání také rozhodli o udělení čestného občanství města Karlovy Vary. Dostane ho Stanislav Burachovič in memoriam, jako zvláštní projev úcty za celoživotní dílo v oblasti regionální historie, popularizaci lázeňství a balneologie, města Karlovy Vary a celého regionu.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio