Hlavní obsah

Příští Alfa Romeo Giulia bude na elektřinu, hatchback Giulietta se nástupce nedočká

Vedení italské automobilky Alfa Romeo potvrdilo, že v budoucnosti přijde s novou variantou sedanu Giulia. S největší pravděpodobností dorazí jako elektromobil. Ve výrobě naopak nadobro skončil hatchback Giulietta.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia Estrema

Článek

Alfa Romeo se v posledních měsících jasně zaměřila na SUV různých velikostí, což vyvolalo otázky o tom, jakou budoucnost společnost chystá pro svůj sedan Giulia. Ten je v portfoliu už od roku 2015, čeká na facelift a Alfa jej mimo jiné představila i ve vrcholné verzi Quadrifoglio.

Abarth, Alfa Romeo, Fiat a Jeep mají nové české zastoupení

AutoMoto

Otázku, co giulii čeká, zodpověděl podle webu Carscoops generální ředitel značky Jean-Philippe Imparato. Ten uvedl, že Alfa chystá novou generaci, která dorazí za několik let s pohonem na elektřinu.

Nová elektrická giulia je zatím jen hudbou budoucnosti, ale už teď se spekuluje o tom, že dorazí na sdílené platformě STLA Medium a bude konkurencí pro BMW i4, Mercedes-Benz EQC a Audi A4 e-tron. Imparato navíc potvrdil, že značka zvažuje silnou verzi Qaudrifoglio i pro elektrickou variantu.

Alfa Romeo chystá několik větších modelů

AutoMoto

Podobné pokračování naopak nečeká již hatchback nižší střední třídy Giulietta. Model, který se prodával v letech 2010 až 2020, nedostane žádného nástupce, protože už není jednou z priorit firmy. Nahradit jej má kompaktní SUV Tonale.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám