Wágner chválí Zápotočného, Nikla a Sňozíka: Jsou to frajeři s fantastickými kariérami, co tomu rozumí a mají cit

Wágner chválí Zápotočného, Nikla a Sňozíka: Jsou to frajeři s fantastickými kariérami, co tomu rozumí a mají cit

Čerstvě dvaatřicetiletý forvard Tomáš Wágner má za sebou čtyři druholigové starty a v Příbrami zatím na premiérovou trefu čeká. Další šanci bude mít již uprostřed týdne, kdy hostí čtrnáctý celek FNL u Litavky jedenácté Ústí nad Labem.

Náhodný kolemjdoucí by ho však tak brzy a po dvou zahraničních štacích ve druhé české lize nečekal. "Nečekal jsem, že se vrátím do Příbrami takhle brzy, i když věk mi taky letí. S mlaďochy mě to nicméně zase baví, jsou to takoví správní dvacetiletí janci. Plán je takový, že chci odehrát co nejvíce zápasů, co nejvíce Příbrami pomoct. Vůbec neřeším, že je to druhá liga. Uvidíme, co bude v létě," uvedl v interview pro isport.blesk.cz zkušený útočník.

Ten se po devíti letech vrátil do známého prostředí i kvůli tomu, aby se dal po vleklých zdravotních potížích definitivně dohromady. "Jsem rád, že jsem doma mezi kamarády. Měl jsem i jiné možnosti, ale řekl jsem si, že do léta asi bude nejlepší dát se stoprocentně do pořádku. Teď je to super. Od půlky listopadu do konce minulého roku mě léčil pan profesor Kolář. Byl jsem už hodně nervózní, protože celý loňský rok mě furt něco trápilo. Teď se cítím fakt dobře, od ledna valím naplno. Chybí už jen gól, asi mám trošku v hlavě špatný podzim, což se projevuje na zakončení. Ale půjdu si za tím a věřím, že to brzy přijde. Třeba už ve středu," přidal na iSport.cz bývalý hráč Karviné, Zlína, Plzně, Jablonce či Mladé Boleslavi.

Trenérský štáb ve složení Tomáš Zápotočný, Marek Nikl a Radek Sňozík dobře zná. "Nemůžeme si na nic stěžovat, chtějí po nás kombinační fotbal, tréninky mají výborné. Všechno jsou to frajeři, co mají za sebou fantastické kariéry. Je vidět, že tomu rozumí, mají cit, který je taky třeba. Vždycky je lepší vnímat fotbal jako bývalý hráč, než ho mít jen nastudovaný z učebnic. Akorát škoda výsledků, i v Brně jsme odehráli dobrý zápas. Nedokážeme tam však dotlačit branku. Teď hrajeme dvakrát doma, věřím, že proti Ústí i Dukle to zvládneme a zapíšeme šest bodů. Druhou ligu jsem nikdy nehrál. Je to jiné, trochu válka, někde horší terén, i když problémy jsou i v první lize. Ve Varnsdorfu to nebylo jednoduché, ale u nás, na Strahově i v Brně byl trávník dobrý. Těžká soutěž, je cítit nervozita, že postupuje jen jeden, velký boj je o barážová místa. Makáme, co to jde. Pro naše mlaďochy, jako jsou Halinský, Vokřínek nebo Hájek, jsou to skvělé zkušenosti. Mohou se ukázat a jít výš, v klubu je to dobře nastavené," chválil vedení středočeského celku někdejší reprezentant Česka do jednadvaceti lety, jehož vyjádření nabídl Deník Sport.

Pokud by ovšem chtěl do Klubu ligových kanonýrů, do něhož mu ještě chybí 8 branek, pravděpodobně by potřeboval změnit klubovou příslušnost. V Příbrami to letos na postup není. "Nebudu lhát – mám to v hlavě, je mým snem to dotáhnout. Věřím, že když budu zdravý, tak na to mám. Je samozřejmě potřeba dostat se do týmu, kde se góly do stovky budou počítat, to znamená někde výš. Teď mi bylo dvaatřicet, věřím, že ještě dva nebo tři roky můžu hrát na slušné úrovni. Vždycky je to ale o výkonnosti, záleží jen na mně," uzavřel ve Sportu exútočník kyperského Nea Salamisu i rumunského Aradu.

Dočkal je pořád o parník před Kovaříkem, Petrželou, Matějovským Kopicem, Krobem, Masopustem i Fillem

Zdroj: isport.blesk.cz