reklama

Svatba a pak hostina v Bílém domě. Bidenově vnučce se to umožní, popáté v historii

Svou listopadovou svatební recepci osmadvacetiletá vnučka americké hlavy státu uskuteční v Bílém domě. V historii tohoto oficiálního sídla se tak stane popáté v historii. Naomi Bidenová si bude brát svého o čtyři roky mladšího partnera, se kterým se zasnoubila vloni.

Foto: Reuters

Vnučka amerického prezidenta Joea Bidena Naomi bude mít svatební hostinu v Bílém domě. V oficiálním sídle prezidenta USA se dosud konaly jen čtyři svatební recepce, tato bude pátá. Novomanželé ji plánují na listopad, informovala stanice BBC.

Osmadvacetiletá Naomi Bidenová je absolventkou práva na Kolumbijské univerzitě a dcerou Huntera Bidena, prezidentova syna. Jejím vyvoleným je o čtyři roky mladší student práv na Pensylvánské univerzitě Peter Neal, zasnoubili se loni v září.

Zatím poslední svatební hostinu v Bílém domě měla v roce 2008 Jenna Bushová Hagerová, dcera tehdejšího prezidenta George Bushe.

O něco početnější než hostiny byly v Bílém domě svatební obřady, celkem jich zde bylo 18. První se konala v roce 1812, kdy si sestra první dámy Dolley Madisonová brala Thomase Todda. Nejhonosnější byla podle BBC svatba dcery prezidenta Ulyssese Granta z roku 1874. O dvanáct let později se ve svém vlastním sídle ženil prezident Grover Cleveland. V Bílém domě se vdávaly i dcery prezidentů Lyndona Johnsona nebo Richarda Nixona.

Zatím poslední svatba se na adrese 1600 Pennsylvania Avenue konala v roce 2013 a jako jedna z mála se netýkala prezidentovy rodiny. Ženil se dvorní fotograf prezidenta Baracka Obamy Pete Souza.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama