Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vary místo Pešouta povede Bruk. Přichází z prvoligových Litoměřic

Hokejisty Karlových Varů povede po odchodu Martina Pešouta jako hlavní trenér David Bruk, který byl dosud koučem prvoligových Litoměřic a asistentem Karla Mlejnka u reprezentační dvacítky. Na pozici asistenta zůstává Václav Skuhravý a nově jej doplní Jakub Grof. Na postu trenéra brankářů pokračuje Pavel Kněžický, smlouvu mají na jeden rok.

Třiapadesátiletého bývalého útočníka Bruka čeká první extraligové trenérské angažmá. V této sezoně dovedl Litoměřice k triumfu v základní části druhé nejvyšší soutěže a vypadl s nimi ve čtvrtfinále play-off.

Pešout, jenž byl i sportovním manažerem, skončil na střídačce Energie po pěti letech. Spolu s ním se rozloučil také asistent Tomáš Mariška, ten bude v klubu pokračovat u mládeže.

"David Bruk dlouhodobě prokazuje, že se jedná o velice kvalitního trenéra a myslím si, že nadešel nejvyšší čas, aby dostal šanci i u extraligového týmu. V Litoměřicích dovedl tamní mužstvo mezi nejlepší týmy druhé nejvyšší soutěže, u mládežnických reprezentačních výběrů dlouhodobě pracoval s mladými hráči. I to byl jeden z důvodů, proč jsme o něj měli takový zájem," uvedl majitel klubu Karel Holoubek.

"V Karlových Varech dáváme mladým hráčům velký prostor a věříme, že pod taktovkou Davida Bruka může mladé mužstvo, které u nás máme, jít ještě nahoru," dodal.

Třiačtyřicetiletý Skuhravý po loňském konci kariéry doplnil Pešoutův realizační tým v polovině ledna. "Chtěli jsme, aby Václav u mužstva pokračoval. Jednak pro jeho bohaté hráčské zkušenosti, veliký respekt v kabině a obrovskou chuť a nasazení, se kterou svou trenérskou práci vykonává. Neméně důležitá je bohatá znalost místního prostředí, která se bude novému hlavnímu trenérovi, minimálně v začátcích, určitě hodit," řekl Holoubek.

Čtyřicetiletý bývalý obránce Grof, který je karlovarským odchovanec, se podílel na zisku stříbra v roce 2008 a byl součástí kádru i v části další mistrovské sezony. Poslední tři sezony dělal asistenta trenéra v prvoligovém Přerově. Rovněž čtyřicetiletý Mariška se po pěti letech na lavičce prvního týmu přesouvá v klubu na jinou pozici. 

Bruk se svým realizačním týmem začne letní přípravu v pondělí 2. května. V týmu už nebudou pokračovat finský obránce Patrik Parkkonen a útočníci Tomáš Mikúš a Jiří Průžek, s nimiž se vedení Energie v minulých dnech rozloučilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články